המלצה לטיפול

דיון מתוך פורום  שברי צוואר הירך

08/04/2015 | 08:37 | מאת: יעלי

שלום רב, אני צריכה להתחיל לקחת תרופה משלימה בשם femara כטיפול משלים בסרטן השד.עקב תופעות הלוואי שלה הפוגעות ברמת צפיפות העצם ועקב כך שרמת צפיפות העצם הנוכחית שלי היא 2.3-, המליצה האונקולוגית להתחיל גם טיפול מונע באוסטיאופורוזיס ולקחת גם סידן. שאלתי היא: איזו טיפול נראה לכם שמתאים לי? כרגע לוקחת סידן בנוזל : קלמדין. האם זה בסדר? מידע נוסף: גילי: 59 מטופלת גם בתת פעילות של בלוטת התריס. תודה רבה

שלום יעלי. טיפול בפמרה ותרופות דומות לה מאיץ איבוד עצם כתוצאה מירידה בכמות האסטרוגן - האפקט של התרופה. אכן מקובל לתת טיפול בתרופות שמעכבות איבוד עצם - כגון ביספוספונטים או denosumab. צריכת סידן נאותה (בתזונה, או אם לא מגיעים לצריכה מומלצת, בתוסף) ורמה תקינה של ויטמין די חיוניות אף הן. רפואה שלמה.

מנהל פורום שברי צוואר הירך