ערך TSH גבוה בבדיקת דם אחרונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה אנדוקרינית

07/04/2019 | 13:21 | מאת: רפי

שלום דוקטור, ברשותי שאלה שקשורה לאמא שלי. אמא שלי בת 67 נוטלת אלתרוקסין כמה שנים והכל תקין. לאחרונה הרגישה עייפות, חולשה וכבדות ברגליים. היום ביצעה בדיקת דם ויצא TSH 7.29. לציין שלפני 3 חודשים בבדיקת דם האחרונה היה ערך בגבול הנורמל (4.28) וכן גם בכל השנים שלפני. המינון שהיא נוטלת: כל יום 50 מ"ג ובשישבת נוטלת 100 מ"ג. ממה לדעתך זה נובע? אולי מינון גבוה מידי?

זהו ביטוי לתת פעילות של בלוטת התריס צריכה כנראה יותר אלטרוקסין פנה לאנדוקרינולוג לשינוי המינון

מנהל פורום כירורגיה אנדוקרינית