הנקה ונטילת תרופות נוגדות דיכאון

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

15/05/2011 | 21:36 | מאת: רויטל

שלום, שמי רויטל בת 36, הריון שני בשבוע 34. אני מאובחנת כבעלת נטיה לדיכאון, והחל מגיל 27 היו לי מספר אפיזודות, בעיקר סביב ארועי חיים. אני בדר"כ מטופלת ב"שוטף" ע"י משפחת ה-ssri. לקראת טרימסטר שני סיימתי ליטול התרופות בהנחיית הפסיכיאטר. אני מרגישה שהדיכאון כבר כאן (העדר אנרגיה, עייפות, עצבות, בכי ורגישות, העדר מנגנוני תמיכה חברתיים ועוד). שאלתי - חשוב לי מאוד להניק ומצד שני אני רוצה להיות מטופלת בתרופות שזהו טיפול אפקטיבי מאוד עבורי. הפסיכיאטר שלי מציב אותי בפני מצב של "או-או" - או הנקה או כדורים, אך לא ביחד. מקורות המידע מבלבלים ולא ברור לי מה מומלץ - להניק עם תרופות מסוימות או להימנע מכך מכל וכל עקב חוסר ודאות להשפעות השליליות על התינוק? איני מעונינת שמצבי ידרדר וזקוקה לפתרון מהיר לאחר הלידה. לתשובתך אודה, רויטל.

שלום רב, למידע מדויק ועדכני בנוגע לתרופות "בטוחות" בהריון ובהנקה, כדאי שתפני לאחד מהמרכזים הטרטולוגים. הם יוכלו לתת לך תשובה בטלפון. לדוגמא: בית חולים בילינסון – פרופ´ מרלוב -6911 937 03 מרכז הרעלות בית חולים רמב"ם - 04-8541900 מרכז טרטולוגי בירושלים - 02-6243669 בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה