בקשת יעוץ

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

02/01/2011 | 16:02 | מאת: בעל מודאג

אשתי בהריון והתנהגותה השתנתה מאוד כל הזמן היא מוטרדת מעניין המגורים (אנו גרים בדירה קטנה 2 חדרים) על רקע זה בעיקר, יש כל הזמן ויכוחים הפולשים לריבים,השפלות והאשמות.כמו כן היא כל הזמן מתלוננת על עייפות וקשיים ובעיקר ישנה.הפסיקה לנהל את פעילויות הבית. מסתגרת בחדר, מנתקת קשרים חברתיים ומסננת חברות שמתקשרות אליה. היא לא רוצה לצאת מהבית בטענה שקשה לה וכל הזמן רוצה שאהיה לצידה. תחושתי שהיא בדכאון האם יש אמת בדבר ומה עלי לעשות למי לפנות?

שלום רב, עייפות, שינה מרובה, כעס ועצבנות נפוצים מאוד במהלך ההריון. הסתגרות בחדר, ניתוק של קשרים חברתיים וחוסר פעילות מרמזים על מצב יותר בעייתי. אתה יכול לנסות לדבר איתה ולהמליץ שתפנה לייעוץ מקצועי אצל פסכיאטר. אם זה לא הולך אתה יכול לפנות אל רופא המשפחה, אחות טיפת חלב או גניקולוג (מישהו שאשתך סומכת עליו) ולתאר את המצב. אפשרויות הטיפול הם טיפול תרופתי וטיפול פסיכולוגי קצר מועד (לרוב טיפול קוגניטיבי התנהגותי או פסיכותרפיה בין אישית) בנתיים תנסה לא להכנס איתה לריבים, לתמוך כמה שאתה יכול ולעזור בפעילויות הבית. אם היא סובלת מדיכאון, זו מחלה לכל דבר ועד שהיא מקבלת טיפול היא צריכה לנוח ולהרגיש שהיא מקבלת תמיכה. לאחר תחילת הטיפול, אפשר להתחיל לעודד אותה בעדינות לעשות דברים שהיא אוהבת, להיפגש עם חברות וכו'. לעיתים עידוד זה יתקל בתוקפנות מצידה ואז עדיף להשאיר אותו לאנשי המקצוע. בברכה, ד"ר שרון בן-רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה