מה עובר עליי?????

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

23/07/2012 | 16:12 | מאת: טליה

שלום אני בשבוע 32 הריון שני ,לידה ראשונה רגילה והריון תקין,מתחילת הריון היו לי כמה התקפי חרדה שאותם איבחנו בבית החולים כמעט עשיתי הפלה לקחתי את ההריון הזה מאוד קשה בהתחלה כי זה אחד אחרי השני וגם בקושי היתי בזוגיות עם בעלי לפני החתונה ואין לנו את הפינה שלנו אנחנו גרים אצל ההורים עדין עם הילד,לאחרונה בחודשיים האחרונים התחלתי להרגיש ממש רע מבחינה נפשית כלום לא משמח אותי הכל תמיד אפור לי וגם את העבודה שזה הדבר היחיד שהיה עושה לי טוב הפסיקו לי והביאו לי מחליפה, כרגע מה שקורה אני בוכה כמעט כל היוםםם לא ישנה בכלל בלילות בכלל אני נשארת ערה עד הבוקר שאני ממש כבר באפיסת כוחות וגם אין לי תיאבון לכלום אני ובעלי בקושי מתקשרים הוא אומר שאני בקושי עונה ושאני בילתי נסבלת ואני נוראית...מה שעוד יותר גורם לי להרגשה של חוסר ערך מוחלט ולמחשבות אובדניות לא יודעת מה לעשות אני מרגישה שמשהו לא בסדר..והנשמה שלי זועקת לעזרה אני מדחיקה את זה כבר הרבה זמן,אין לי אפשרות כלכלית לטפל באופן פרטי ואני ממש חייבת עזרה במיידי מה עליי לעשות למי לפנות??? תודה מראש

שלום רב, ייתכן שאת סובלת מדיכאון בהריון. תופעה הדומה לדיכאון אחרי לידה. כדאי לפנות לפסכיאטר דרך קופת החולים או לפנות למרפאת בריאות הנפש לאשה באיכילוב או למרפאת חווה בתל השומר. בברכה, דר שרון בן רפאל

24/07/2012 | 14:17 | מאת: CBTIsrael

שלום טליה, לפני שמטפלים יש לקחת בחשבון את הקושי באבחון. מכיוון שלידה, ואף הריון, הם אירועים מטלטלים, בכל מקרה ייתכן שחלק מהתסמינים יופיעו בימים הראשונים אולם ייעלמו גם די מהר, ויש לשים לב לזמן ולחומרת התסמינים. במידה ואובחן דיכאון שלאחר לידה, הטיפול הוא די דומה לטיפול בדיכאון רגיל. ישנן שלוש אופציות (ואפשרות כמובן לשלב בין שלושתן) – טיפול דינמי, טיפול תרופתי וטיפול קוגניטיבי-התנהגותי הנקרא גם CBT. כמו במצבי דיכאון, גם פה טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT) יעיל במיוחד לאור התמקדותו בקונפליקטים הבינאישיים הספציפיים של האם הסובלת. יש לזכור שאמהות היא בכל מקרה שינוי חיים קיצוני (בעיקר אצל אמהות חדשות כמובן) ויש להתייחס לאופן קבלת השינוי באופן אישי על ידי היולדת ולאבחן יחד איתה את הצמתים בהם היא הכי מתקשה להסתגל לחיים החדשים. השינוי אליו חותר הטיפול הוא סיוע בשינוי דפוסי המחשבה השליליים שמקשים עוד יותר על האם הטריה בהתמודדות ובתפיסה שלה את המצב כפי שהוא. ליווי וייעוץ צמוד עוזרים ליולדת ונותנים בידה כלים וטכניקות להתמודד גם בשטח עם המצבים בהם היא הכי משותקת או מתוסכלת בתחום ההתנהגותי. בהצלחה, צוות מכון CBT

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה