דיכאון לאחר לידה? בייבי בלוז? פסיכוזה?

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

20/04/2012 | 00:54 | מאת: צילי

שלום רב, ילדתי את בתי הבבכורה לפני כעשרה ימים בניתוח קיסרי לאחר הריון קשה - בעיה בראייה (טשטוש כבד) והפיפופיזה מוגדלת שגרמה לה ולכאבי ראש איומים. על כן החלטתי לסיים את ההריון בניתוח קיסרי. הניתוח היה טראומתי עבורי, קיבלתי זריקות הרדמה חלקית שלא עזרו והרגשתי שממש מחשמלים לי את עמוד השדרה וצרחתי עד שעשו לי הרדמה מלאה בסוף. כיום אמי גרה אצלי ועוזרת לי לטפל בתינוקת, אני לא ממש מתחברת אליה לצערי ואף חשבתי על פגיעה בה כי "היא מסכנה ולא מגיע לה אמא כמוני שתהיה תלויה בה".. עם זאת אני אוהבת אותה מאוד ומרחמת עליה. אני לא מצליחה להישאר איתה לבד בכלל כי אני מפחדת ונתקפת חרדה איך עלי לטפל בעצמי?

שלום רב, אני מצטערת לשמוע על הקשיים שאת חווה. אפשר לצפות שיהיו קשיים רגשיים בשבועיים הראשונים שלאחר הלידה וייתכן שאלו יחלפו במהרה. במידה והקשיים ממשיכים כדאי לפנות לייעוץ, ילאחר טראומה כפי שחווית יש צורך לעיתים קרובות בטיפול פסיכולוגי קצר בטראומה. ניתן לפנות לטיפולים שונים - CBT, PE או EMDR - כל אחד מהטיפולים הללו הוכחו מחקרית כיעילים לטיפול בטראומה ויעזרו לך בתוך מספר פגישות. בכל מקרה במידה וחוזרות מחשבות על פגיעה בעצמך או בתינוק כדאי לפנות לייעוץ פסכיאטרי באופן מיידי. אם את חוששת שאת עללולה לפגוע ניתן גם לפנות למיון. בברכה, ד?ר שרון בן רפאל פסכולוגית קלינית מומחית 03-5405503

24/04/2012 | 01:17 | מאת: צילי

אני מרגישה יותר טוב ומתאוששת בעזרת תמיכה מהמשפחה... אך עדיין לעיתים עולות לי מחשבות על פגיעה (ולא מרצון אלא מפחד שזה יקרה) ואני מיד מנסה לחשוב על משהו אחר. האם עדיין אני צריכה טיפול?

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה