דיכאון אחרי לידה

דיון מתוך פורום  דיכאון בהריון ואחרי לידה

19/01/2012 | 14:11 | מאת: מעיין

שלום אני שלושה חודשים אחרי לידה חשובה לציין לידה שלישית .כחודש אחרי הלידה הופיעו לי סימני דיכאון. ייאוש חוסר תקווה. חוסר תאבון. דברים שענינו אותי בעבר כבר לא מענינים חוסר תפקוד בבית ובילדים ברוב שעות היום אני במיטה יש הרבה מצבים של מריבות בבית כי בעלי לא מבין זאת הוא אומר תחייכי והעולם יחייך אלייך בחזרה כל מיני כאלה משפטים שיותר מרגיזים אותי כי הוא בעצם לא מבין מה אני חווה. פניתי לטיפול אני שותה כיום ציפרלקס 10 מ"ג כחודש ראיתי שאני מרגישה יותר טוב והפסקתי עם הטיםול אחרי שבוע שוב הייתה לי נפילה וחזרתי לקחת במינון של 20 מ"ג . השאלה שלי אחרי כמה זמן שוב התחיל להרגיש טוב בנוסף בתחלתי טיפול קוגניטיבי התנהגותי את חושבת שהטיפול יטיב עימי והאם אצטרך לשתות את התרופות כל חיי . מתי אראה את האור בקצה המנהרה אני פשוט מרגישה שאני מאבדת את עצמי את משפחתי את בעלי ופשוט את כל חיי בנוסף אני אמורה כבר לחזור לעבודה ביום ראשון הקרוב ואני עדיין לא מסוגלת מבחינה נפשית מה עושים לחזור או לחכות שהמצב טיפה ישתפר בנוסף רציתי לדעת אחרי כמה טיפולים אוכל כבר להרגיש טוב ומה ההבדל בין פסיכולוג לבין פסיכולוג קליני אודה לך מראש אם תעני לי בדחיפות כי אני פשוט מאבדת את עצמי

שלום רב, אני שמחה לשמוע שפנית לטיפול. אם את מחליטה להמשיך עם התרופות חשוב להיות במעקב ולא לשחק עם המינונים. כדאי לפנות לפורום פסכיאטריה או דיכאון בשאלות בנושאי תרופות. בנוגע לטיפול קוגניטיבי התנהגותי, אם את עושה שיעורי בית ומתמידה בטיפול תוכלי לראות שיפור בתוך מספר שבועות. בסיום לימודי הפסיכולוגיה עושים התמחות של 4 שנים בפסיכולוגיה קלינית, עוברים בחינת הסמכה ומקבלים רשיון לעסוק בפסיכולוגיה קלינית. לרוב פסיכולוג הוא מטפל אשר נמצא עדיין בתהליך ההכשרה. בברכה, ד?ר שרון בן רפאל

מנהל פורום דיכאון בהריון ואחרי לידה