תהליכים קטבוליים בעת אימון כוח .

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

05/10/2016 | 19:55 | מאת: רז

היי!! אימון כוח, ביחס לאירובי , מפעיל חילוף חומרים בכל הקשור לחלבונים בצורה הרבה יותר רבה - פירוק של חלבון וסינטזה שלו מחדש בבניית שרירים. האם אימון התנגדות קבוע מגרה ומשמר את מערכת האוטופגיה בכך שהיא מסייעת לעכל חלבונים פגומים שנתפרקו בעת המאמץ בצורה טובה יותר נגיד מאימון אירובי או צום ? האם יש באימון כוח יתרון לעיכוב מחלות הקשורות במנגנון זה כמו הזדקנות באופן כללי, כאבי מפרקים שנובעים מניוון, סרטן, דמנציה ועוד?? תודה!!

שאלה טובה ומעניינת, יתכן מאוד שכן, אבל לא ידוע לי שהנושא נבדק ונחקר. אשמח מאוד לשמוע על כך אם תמצא מאמרים בנושא.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ