הימנעות מספורט איזומטרי

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

29/02/2016 | 22:07 | מאת: אלמוני

אני עם חשד למרפן סינדרום והיועץ גנטי אמר לי להימנע מספורט איזומטרי ועליית לחץ דם ולשמור על הלב וחשוב פעילות אירובית מתונה כמו הליכה ושחייה. הלב שלי תקין ויש לי פקטוס קרינטם, אך כנראה הוא חושש מעליית לחץ דם ומהסיכוי לגרום להתרחבות של שורש האורטה/קרע כתוצאה מפעילות איזומטרית. אני מעוניין לחזק את הגוף ואת מסת השריר, האם שימוש במכשיר כמו פלקסי בר או בודי בלייד נחשב לאיזומטרי? האם מותר לי להתאמן איתו? כתוב ששימוש בפלקסי בר משתף 211 שרירים באופן סינרגי (בגלל זה אני חושב שזה בעייתי) ובין היתר משפר כושר וסיבולת לב ריאה. מה דעתך? תודה רבה. http://flexisports.co.il/about-us/

אמר ובצדק, במחלות של רקמות חיבור קולגניות, החשש הוא מהשפעות של עלייה בלחץ הדם שיכל להביא להתרחבות של כלי דם, בעיקר של אבי העורקים ופגיעה במסתמי הלב. פעילו איזומטרית (לדוגמה מאמץ ממושך של אחיזת משקולת ללא הרפיה של השרירי) בהתנגדות גבוה שמביאה להפעלה של קבוצות שרירים רבות בו זמנית עלולה לגרום לכך שהשרירים ילחצו על כלי הדם ההיקפיים ורמת הלחץ על כלי הדם הגדולים תגרום למפרצת עורקית. לשם כך אני ממליץ להתאמן במשקל נמוך עד בינוני, 12-15 חזרות, שמאפשרות להגיע להרפייה שרירית בין כל חזרה. להקפיד על טכניקת נשימה במהלך התרגיל ולחלק את העומסית בצורה נכונה בתכנית האימון. לגבי המכשיר שאתה מציג, מעיון החומר הפרסומי, נראה שהמאמצים המוצגים כוללים עבודה איזומטרית, אומנם בעומסי סבולת נמוכים אך עדיין איזומטרית. אני מעריך שאם אתה מעוניין לתרגל איתו, תצטרך להתייעץ או ךלבנות את תכניות האימון בצורה שונה מזו הסטנדרטית.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ