דופק לאחר מאמץ

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

14/09/2014 | 01:06 | מאת: אורי

שלום בן 40, לא מעשן, יש עודף משקל. עד לפני כמה חודשים הייתי עושה הליכות קבועות 3 פעמים בשבוע (על מכשיר הליכה). יצא לי ללכת בלילה ממקום למקום, הליכה של 50 דקות, כאשר בחלקה השני הכל עליה. מדדתי דופק לאחר רבע שעה מנוחה על הכיסא וזה היה 112. לאחר רבע שעה נוספת היה 103. שכבתי לחמש דקות זה ירד ל 98 חזרתי לישיבה, וזה עלה שוב ל 103. האם זה מצביע על בעיה כלשהי? דופק התאוששות לא היה אמור לרדת יותר, ותוך זמן קצר יותר? (דופק מנוחה שלי בבוקר זה באזור 60-65, במשך היום הוא גבוה יותר) תודה

אורי שלום, זה תלוי בהתנהגות הנורמלית של הדפקים שלך, ביחס למאמץ. לפעמים הדופק נשאר גבוה בגלל כושר גופני ירוד והצטברות חוב חמצן, מעט התייבשות וחסר בנוזלים ואפשר שאפילו בגלל זיהום ויראלי. אתה לא צריך להתרגש בגלל מקרה בודד. אבל אני מציע לך, ללמוד להכיר את גופך, ולמדוד באופן תדיר את הדופק במאמץ והתאוששות ולמען הסר ספק לבצע בדיקת מאמץ ארגומטרית.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ