האם פעילות גופנית על בסיס יומיומי עלולה להזיק?

דיון מתוך פורום  פיזיולוגיה של המאמץ

06/02/2017 | 00:50 | מאת: יאיר

שלום בן 43, לא מעשן. עם עודף משקל לח"ד גבולי, לא מטופל בתרופות. אני עושה הליכות של שעה, 4-5 פעמים בשבוע. רציתי לנסות להעלות את התדירות לכל ימות השבוע. האם יש עם זה בעיה? האם זה עלול להזיק למערכת כלשהי בגוף (שלד, לב)? זה יכול להזיק מבחינת לחץ הדם? יש צורך בימי מנוחה או כל עוד מדובר בפעילות אירובית אין צורך? אציין שבדיקת אקו במאמץ תקין (בוצע בגלל גלי T הפוכים, אך זה כנראה המצב הרגיל אצלי). תודה

שלום יאיר, פעילות אירובית בעצימות מתונה עד בינונית, כמו הליכה לא צריכה להזיק ואף מומלצת. יחד עם זאת, עליך להביא בחשבון, שהמלצות ארגוני הבריאות כוללות שילוב, וביצוע של מגוון פעילויות, כולל גם אימוני התנגדות ואימונים בעצימות גבוה יותר, כמו אימוןן משקולות לדוגמה. כך שאם בכוונתך להעלות את נפח הפעילות השבועית, אמליץ לשלב יומיים של אימוני כוח וגמישות, במקום עוד יומיים של הליכה.

מנהל פורום פיזיולוגיה של המאמץ