OCD+ הפרעה קומפולסיבית

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

12/08/2012 | 15:16 | מאת: מור

היי, אני בת 28 ואני סובלת לאחרונה ממחשבות חודרניות המדירות שינה מעיניי, כול תקופה מסויימת הן חוזרות סביב נושא אחר..מחלות/פגיעה באנשים וכו'.. העניין הוא שמאז שאני ילדה יש לי גם בעיה של חיטוט כפייתי באף עד כדי פציעה, כאב והתעסקות מרובה. בטיפול קשה לי לדבר על העניין עם האף כי אני מאוד מתביישת, ולא מסוגלת לדבר על הבעיה הזו אלא רק על המחשבות החודרניות שמופיעות בלי קשר...מה אני עושה?? עד כמה זה חשוב לדבר על זה?

היי מור, לדעתי, כדאי להעלות את הנושא מול המטפל, ולעשות עבודה טיפולית ממוקדת על הפסקתו. הטיפול בחיטוט הכפייתי אינו מסובך, וניתן להשיג תוצאות טובות תוך זמן קצר. האמור מתייחס כמובן לטיפול קוגניטיבי- התנהגותי, איני רואה איך טיפול דינמי יגרום להפסקת ההתנהגות הזו. אם את נמצאת בטיפול דינמי, ייתכן שהמטפל יפנה אותך לטיפול קוגניטיבי- התנהגותי אפילו לתקופה קצרה, כדי להפסיק את החיטוט. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית