היי, אני אשמח לעזרה.

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/12/2010 | 20:52 | מאת: הילה

אני מקווה שהגעתי לפורום הנכון. יש לי חברה במצב מאד קשה. יש לה מחשבות אובססיביות על יופי ומראה חיצוני. היא חושבת שהיא לא יפה ואני כן והיא מקנאה בלי על כך בלי סוף. היא מצלמת את עצמה כל הזמן ובוהה שעות בתמונות ובמראה. אח"כ היא מסתכלת בתמונות שלי ושלה ביחד ומתחילה להשוות בינינו. היא בטוחה שיופי זה הכל ושאם היא לא יפה אז החיים לא שווים כלום. היא מרגישה מיואשת ואבודה. ניסיתי לעזור לה, להגיד לה שיופי הוא סובייקטיבי, שיש אנשים שיחשבו שאני יפה ויש אנשים שיחשבו שאני לא, כנ"ל לגביה וכנ"ל לגבי דוגמניות. היא בטוחה שאני אחת הנשים הכי יפות בארץ (שזאת הגזמה מוחלטת). היא לא מפסיקה לחשוב על התמונות שלי בפייסבוק (שכמובן העלתי מזמן, היום אני לא מעיזה אפילו לחשוב על זה) והתגובות שקיבלתי עליהן. היא משווה את התגובות שלה לתגובות שלי ונכנסת לדכאון. קשה לה עם זה שאני "יותר יפה" ממנה. (לדעתה, כמובן) היא אומרת שהיא הייתה יכולה להסתדר עם המראה שלה לבד, אבל בגלל שאנחנו חברות כל כך טובות היא לא יכולה להתנתק מהמראה שלי ולא יכולה לחיות עם זה שאני כל כך יפה והיא "לא" (לדעתי היא יפהפיה, עוד אנשים אמרו לה את זה והיא מסרבת להקשיב). כרגע היא במצב של דכאון קשה מאד, עם מחשבות אובדניות. ההורים שלה לא באמת מבינים את חומרת הבעיה והם רק מזלזלים בתחושות שלה.אני יודעת שזה רק איש מקצוע שיכול לעזור לה. אבל הבעיה היא שהיא חיילת והיא במצב הזה כבר חודשיים ולא באמת התחילה טיפול מכל מיני סיבות שקשורות במערכת הצבאית. שבוע הבא יש לה פגישה ונראה לי שסוף סוף היא תתחיל טיפול. אני מאד מקווה. איך עוד אפשר לעזור לה? לי זה נשמע כמו OCD, מה אתם חושבים? אני מיואשת לגמרי וכל כך רוצה לסיים עם הסיוט הזה בשביל שתינו.

היי הילה, קודם כל, זה מאוד מרגש ונוגע ללב שאת דואגת לחברתך בצורה כזו. אני בטוחה שהתיכה שלך עוזרת, משום שידוע כי תמיכה מבני משפחה או חברים מאוד עוזרת בתהליך הריפוי כשמדובר בבעיות נפשיות (וגם גופניות, אגב). מהתיאור שלך, נשמע שחברתך אכן סובלת מבעיה אובססיבית. האם היא אובססיבית לגבי חלק אחד מסוים בפנים או בגוף שלה? אם כן, מדובר בהפרעה שנקראת BDD (Body Dysmorphic Disorder), את מוזמנת לחפש עליה חומר דרך גוגל, כדי להבין טוב יותר את חברתך. קיימים לא מעט אנשים, שהאובססיות שלהם קשורות לגוף ולמראה חיצוני, והטיפול מאוד דומה לטיפול ב-OCD "רגיל". אני מאוד מקווה שחברתך תוכל לקבל טיפול מחוץ לצבא, כי אני לא בטוחה שהצבא יכול לעזור במקרים האלה. הכל תלוי בפנייה שלה לטיפול שמתאים לבעיה הזו (ומאוד רצוי שיהיה התנהגותי קוגניטיבי), ובשיתוף הפעולה שלה עם הטיפול. מבחינתך, את יכולה לחזק ולעודד אותה על פנייתה לטיפול, להסביר לה שיש עוד הרבה מאוד אנשים בעולם שסובלים מבעיות דומות (שכיחות הבעיה הזו גבוהה), ולקבל אותה כחברה כפי שהיא (תוך עידוד לקבלת עזרה, כדי שהיא תרגיש יותר טוב). בהצלחה לשתיכן!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית