אני במצוקה נפשית שמישהו יעזור לי

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/11/2011 | 15:16 | מאת: משה

אני לא יודע מאיפה להתחיל, אני אספר על השבוע האחרון, אני כבר שבוע לא מתקלח, לא מצחצח שיניים, לא מסדר תחדר שלי לא מקפל שום דבר, אני לא מתפקד וזה גורם לי הרגשה נוראה. כי נמאס לי נמאס לי לחזור כל הזמן על הפעולות, אני יכול לצחצח שיניים בערך חצי שעה ולחזור על הפעולה כמה פעמים עד שאני מרגיש שמיציתי אבל בזמן האחרון גם זה לא עובד, כל מה שאני עושה נראלי שלא יצליח אז אני כבר לא עושה כלום אני פשוט לא מתפקד.מה לעשות אשמח לתגובה

היי משה, אתה אומר שאינך מסדר את החדר שלך, האם אתה גר בבית הוריך? מה חלקם של הוריך או של אנשים הקרובים אליך בנושאים הקשורים לתפקוד שלך? האם אתה לומד/עובד? כל הנ"ל תופסים מקום חשוב בתכנון ההתערבות והעזרה שתוכל לקבל. בנוסף, שיתוף אנשים הקרובים אליך בבעיה יכול רק להועיל. בנוסף, לדעתי, טוב תעשה אם תפנה לעזרה מקצועית. הטיפול היעיל ביותר הידוע כיום עבור הפרעה טורדנית- כפייתית הוא טיפול התנהגותי קוגניטיבי (CBT), אפשר לשלב יחד איתו גם טיפול תרופתי. הטיפול התרופתי מפחית את החרדות והטקסים ולפיכך גורם לעלייה בתפקוד, כל עוד נוטלים את התרופה. ה- CBT משפר את התוצאות הללו ומשמר אותן לטווח ארוך. אתה יכול לקרוא עוד על טיפול CBT בהפרעה טורדנית- כפייתית באתר שלי. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית