צריכה עזרה! אני נואשת...

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/11/2011 | 00:45 | מאת: חן

שלום ד"ר אני בת 16 ויש לי אובססיה לחשוב על מחלות - כמו למשל, שיש לי מחלה ואני לא מטפלת, או המחלה מחמירה, אני מפחדת ממוות וממחלות ולא מפסיקה לחשוב על זה מגיל 9 בערך... בבקשה אני צריכה עזרה ממך, זה מפריע לי ללמוד ולחשוב על דברים נורמאטביים.

היי חן, האם שיתפת את הורייך במחשבות ובתחושות שלך? לדעתי כדאי לעשות זאת, מאחר שזה עשוי להוריד ממך חלק מהמעמסה הרגשית הכרוכה בעניין. בנוסף, ההורים יכולים לעזור לך לפנות למטפל התנהגותי- קוגניטיבי (CBT), שיעבוד איתך על המחשבות שמפחידות אותך. הטיפול יעזור לך להפחית את החרדה גם מן הדברים שמפחידים אותך, וגם מן המחשבות עצמן. את יכולה לקרוא עוד על טיפול CBT בחרדות באתר שלי או לחפש בגוגל, וזה עשוי לכוון אותך לכיוון הנכון. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית