היי שאלה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/10/2011 | 20:37 | מאת: מחפשת

כותבת לכם על הבעיה שלי שיש לי קללות בלב בלי יכולת לשלוט על זה ואז ברכות שאני חוזרת עליהם שוב ושוב בערך רוב הזמןבלב וזה מחרפן אותי. היו כמה פעמים כמעט רוב הזמן שאני מנסה להתנגד לקללות האלה בלב אך הן באות אליי לצערי ואז מתחילות הברכות ( חיים טובים ובריאות ושלום כל טוב וכו אמן) אני לא יודעת שוב אני פוחדת. למשל מתי שמעצבנים אותי/ מעליבים אותי אז בא לי יותר חזק הדחף לקלל ואז אני גם משקיעה המון אנרגיה בהתנגדות. רוב הזמן משתדלת להתנגד לזה האם נירא לכם שזה גם OCD? לפעמיים אני באמת לא יודעת מה זה ומפחדת שהתרופה( אני לוקחת כרגע אסטו 10 מ"ג לא תעזור לי כי אולי זה לא זה ואז מה?)..האם מישו/ מישהי סבל/ה מזה פעם? הייתה לי גם תקופה של נדרים בלב גם בלי שיכולתי לשלוט על זה ואז בלי נדר רוב הזמן ועדיין הייתי בפחד שמא זה נחשב. גם זה היה סיוט של פחד. כרגע מרגישה רגיעה עם זה , זה גם הלך לחודש ואז חזר תודה

שלום לך, אני חושבת שהבעייתיות הגדולה במצב שאת מתארת טמנה במחשבות המשניות, כלומר ב"מחשבות על המחשבות" שמטרידות אותך. העובדה שאת מנסה להימנע מהן בכוח נובעת, כנראה, ממחשבות כמו "אסור לי לחשוב ככה", "זה לא בסדר שזה קורה לי", "אני חייבת להפסיק את זה מיד", וכו'. הבעיה היא, שככל שתנסי להימנע ממחשבה מסוימת, היא רק תשוב ותופיע בתדירות גבוהה יותר (תנסי לא לחשוב על פיל ורוד- על מה את חושבת עכשיו?), כמו שבוודאי ניסיונך לימד אותך. לכן, הפעולה היעילה היא בדיוק הפוכה- לא לנסות להימנע מהמחשבות, לנסות לחשוב אותן בכוח שוב ושוב, ולומר לעצמך דברים כמו: "זה בסדר לחשוב ככה". בנוסף, גם המחשבות על "האם זה כן או לא OCD" אינן מועילות לך, וגם הן יכולות לגרום למצוקה רבה. התשובה להן לא באמת חשובה. החשוב בוא, שתלמדי לקבל את המחשבות שלך ולא להילחץ מהן. ככל שתעשי זאת יותר, כך יעלה הסיכוי שהן יפסיקו להטריד אותך, ויפחתו מעצמן בהדרגה. מומלץ בחום לפנות לטיפול התנהגותי קוגניטיבי, שילווה אותך בתהליך הזה. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית