עוצמות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/07/2011 | 12:53 | מאת: בני

אני סובל ואובחנתי מהפרעת אוסידי. אבל בצורה שלא ברורה לי, כלומר, זה לא שיש לי כל הזמן מחשבות על אותו דבר, אלא זה בצורה שהמחשבה המטרידה כשהיא מופיעה היא בעוצמה גדולה שכזו ואני פשוט מוטרד ממנה חזק.ואז אני פשוט נופל שבי לתוכה. אולי,המחשבה כאילו מוכפלת באותה רגע למליון, וזה נראה כל כך מאיים. אבל זה לא כמו אובססיה רגילה שכל הזמן יש מחשבות. האם זה כן נראה לך כאובססיה? אני רוצה לשאול את זה את הרופא, אבל קודם אני מעדיף להתייעץ.

היי בני, לא מוכרת לי ההגדרה שלך ל"אובססיה רגילה", שלפי הבנתי הגדרת אותה כמחשבות חוזרות ונשנות על אותו נושא כל פעם. בדרך כלל המחשבה היא תלוית סיטואציה. למשל, אדם בעל אובססיה הקשורה לניקיון יתקל פעמים רבות ביום במה שנראה לו כמו חשיפה לזיהום, ויחשוב כל פעם על הזיהום הספציפי שקשור לסיטואציה הספציפית. עוצמת הרגש הנלווית למחשבות בדרך כלל תהיה גבוהה, והאדם יחווה רומינציה (חזרתיות) של המחשבות במידה שתיתפס על ידו כבלתי נסבלת. לכן המצב שתיארת יכול בהחלט להיות חלק מ- OCD. כמובן, רק המטפל שיראה אותך יוכל לתת לך את האבחנה המדויקת.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית