הפרעה ocd ובולמיה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

08/10/2016 | 11:43 | מאת: ענת

מבקשת עזרה לבני בן ה23 הסובל מהפרעת אכילה מזה שלוש שנים וכן אובססיה לניקיון וסדר. הפרעת אכילה שמתבטאות בשבוע לא לאכול ואז התנפלות והקאה מאולצת . אי תקשורת עם המשפחה והסובבים לא מוכן לקבל טיפול. תודה

היי ענת, אי אפשר לכפות טיפול על אדם שאינו רוצה בכך. הדבר היחיד שאתם יכולים לעשות- אם הוא גר איתכם בבית, להציב לו גבול ולומר לו שאינכם מוכנים שימשיך לגור איתכם במצב כזה. אם לא שמים את הגבול הזה, אתם בעצם מאפשרים לו להמשיך בהתנהגותו, ולא ניתן לשנות הרבה. הפרעות אכילה מלוות פעמים רבות בתלות בסביבה, כאשר למעשה מדובר בהצהרת עצמאות ושליטה, ורצון (גם אם סמוי) להשתחרר מהתלות הזו. בברכה, שרון לויט, MSc פסיכותרפיסטית קוגניטיבית- התנהגותית קליניקה: טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים אביגיל 8, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית