בעלי התחיל להתנהג מוזר

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/06/2016 | 15:53 | מאת: עדנה

שלום לך שרון, בעלי התחיל להתנהג מוזר מאד: עורם צלחות במטבח על שולחן האוכל בסדר מסוים ורוצה שיישארו שם, סוגר את כל דלתות החדרים בבית, מוציא צלחות מהמדיח ורוחץ אותן בכיור, משאיר אור קטן דולק תמיד בשירותים, 'מדבר' עם אמא שלו ז"ל בחלון ומודה לה שגידלה אותו ככה שהוא יכול לבשל לבד, ועוד. הוא טוען שאין לו מושג מה לא בסדר בהתנהגות שלו. אני סובלת: כועסת, לחוצה. אין סיכוי שהוא ילך לטיפול או ייקח תרופות. מה אני יכולה לעשות כדי לשפר את החיים בבית? אנחנו גרים בחיפה. גימלאים, בני 70. בתודה.

היי עדנה, יש כמובן צורך בבירור מדויק של מצבו. תיתכן ירידה קוגניטיבית שגורמת לכל הסימפטומים האלה (כלומר, פגיעה מסוימת בתפקוד המוחי שנגרמת כנראה עקב הגיל). חלק מהסימפטומים שציינת יכולים להצביע על חוסר חיבור למציאות, במיוחד לאור העובדה שאינו מכיר במוזרות התנהגותו. לדעתי, הדבר מחייב קודם כל בירור נוירולוגי, מקווה שהוא יסכים לפחות לכך. הדבר הטוב ביותר שאת יכולה לעשות הוא לא להתעלם בשלב זה מההתנהגויות, אלא לנסות לשכנע אותו לעבור את הבדיקה הרפואית. לאחר קבלת התוצאות, התמונה תהיה ברורה יותר, וכך גם דרך ההתייחסות לבעיה. בברכה, שרון לויט, MSc פסיכותרפיסטית קוגניטיבית- התנהגותית קליניקה: טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים אביגיל 8, חיפה www.cbthaifa.com

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית