פחד מאסונות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

09/11/2010 | 20:35 | מאת: ג'י

שלום! אני בת 23. תמיד הייתי מצליחה בהכל, מאוד חברותית ומקרינה אנרגיות. בשנה האחרונה התחילו להופיה אצלי מחשבות מתרידות. כאילו סוף העולם מגיעה. כל כתבה בעיתון גורמת לי לחשוב שאיראן הולכים לתקוף אותנו, שמלחמת העולם השלישית בפתח. או לפעמים זה מתחלף באסונות טבע, רעב והתחממות גלובלית. אין לי תאבון וכבר ירדתי 8 קילו בחודשיים האחרונים. אין לי מוטיבציה לשום דבר, אני לא רוצה לעשות כלום. לא בשביל עצמי ולא בשביל אחרים. זה מין מצב כזה של חרדה-דיכאון-פחד... תעזרו לי להתגבר על זה.

היי ג'י, הייתי מאוד שמחה אם הייתי יכולה לעזור לך להתגבר על הבעיה, אך בפורום אני יכולה רק לייעץ ולא ממש לשנות את המצב הנפשי שלך. כנראה שאת סובלת מהפרעת חרדה, אולי מסוג GAD (הפרעת חרדה מוכללת), ונשפע גם שיש לך סימפטומים של דיכאון. אני ממליצה שתפני בהקדם האפשרי לטיפול פסיכולוגי ורצוי גם פסיכיאטרי, לקבלת תרופות נגד חרדה- דיכאון. הטיפול הפסיכולוגי המומלץ הוא התנהגותי קוגניטיבי. בכל אופן, אוסיף ששאלתך לא שייכת לפורום, מאחר שהבעיה כנראה לא קשורה ל-OCD. תרגישי טוב ובהצלחה!

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית