הספק הקטן.. האם גם ניתן להכחדה?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

29/11/2020 | 15:12 | מאת: יובל

היי יש לי שאלה ... איך מכחידים את הספק הקטן ?? נגיד שהצלחתי להגיד לעצמי אלה המחשבות שלי... אני חיה איתם. אבל אז מתעורר הספק המעצבן והנוראי מכל- "רגע רגע אבל אם זה באמת ככה" "ואם זה לא סתם מחשבות וזה אמיתי" האם גם הוא ניתן להכחדה? תודה מראש ושבוע טוב יובל

היי יובל, הספק ניתן להכחדה, אבל זה תהליך הדרגתי ולא קורה בבת אחת. הלמידה המשמעותית של המוח מתרחשת כאשר את, בעקביות ולאורך זמן, לא מגיבה לספק, וגם לא לניסיונות שלו להשפיע עלייך. מה שאת מתארת הם בעצם הניסיונות שלו לומר לך: "אולי בכל זאת תתייחסי אליי?" "אולי בכל זאת תעשי טקס/תבקשי אישור, רק כדי להיות בטוחה?" הפיתוי להסיר את הספק הוא גדול, וכפי שאמרתי, צריך לעמוד בו לאורך זמן כדי להכחיד אותו. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה [email protected]

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית