אוסידי וזמן דאגה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

03/10/2020 | 22:21 | מאת: גילה

חג שמח שרון, רציתי לשאול האם זמן דאגה עוזר לאובססיות? האם בזמן זה לא לנסות לפתור את הספקות? איך נכון לעשות את זה? תודה רבה

היי גילה, "זמן דאגה" מתאים יותר לדאגות "רגילות", למשל חרדות כלכליות, או מחשבות כמו "איך אסתדר אם אנשים קרובים אליי ימותו". כשמדובר במחשבות טורדניות, אכן אין תועלת בעיסוק בהן בניסיון לפתור אותן. עדיף להקצות להן זמן בתרגיל יומי שנקרא "חשיפה", ובו מנסים לכתוב את המחשבות על דף (או להיחשף אליהן בדרך אחרת) במטרה להעצים אותן ולפחד מהן ככל הניתן. המטרה היא לשחוק את הפחד, וגם לרכז את ההתמודדות איתן לזמן מסוים ביום (בדומה ל"זמן לדאגה"). חג שמח, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

03/10/2020 | 23:31 | מאת: גילה

שרון היקרה, תודה על תשובתך זה תרגיל שיעורי בית מהסיביטי, אני בעצם כותבת את המחשבות והספקות, בלי לנסות לפתור אותן. זה לא קל אבל משתדלת. אז אני עושה את התרגיל נכון? וזה לא משנה אם כותבים את המחשבות בצורת עבר? וכו'

היי גילה, מה המטרה של התרגיל? ואיזה סוג של מחשבות את מתבקשת לכתוב שם? יכול להיות שבכלל מדובר בדאגות?

04/10/2020 | 01:00 | מאת: גילה

היי שרון, הטיפול הוא באובססיות שהן בעיקר סביב פחד להיפגע, דמיונות ומחשבות של פגיעה מחוסר זהירות, הדבר גורם לטקסים והימנעויות, בקשת אישור האם קרה משהו, או האם זה בסדר... המטרה היא חשיפה למחשבות ה"מה אם קרה ככה, אולי וכו. כתבתי לך לא מזמן על זה, משתדלת להתמודד עם חוסר הוודאות, ולהגיד פשוט "לא יודעת"

היי גילה, אם המטרה היא חשיפה, צריך לעשות אותה כמו שכתבתי. לנסות לעורר את הפחד ולהגיע לתסריט הכי גרוע. בשאר הזמן, נשארים עם הספק ועם חוסר הוודאות, ולא עונים כלל לשאלות המציקות. בזמן התרגול, נחשפים לפחד בכך שלוקחים את המחשבות לכיוון הכי שלילי. למשל, את כותבת מה קורה אם נפגעת והפגיעה נשארת לנצח בצורה בלתי הפיכה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית