האם זו שיטה טובה בעינייך ....

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

25/09/2020 | 10:10 | מאת: שלי

היי דר שרון היקרה האם זו שיטה טובה - כאשר מגיעה מחשבה מאיימת וטורדנית. להפוך את זה "למשחק" זאת אומרת להתייחס למחשבה כאל גורם חיצוני שפונה אליי לדוגמא כמו בסדרות או בסרטים שיש שחקנית ויש לה איזשהוא קול פנימי והיא מנהלת איתו שיחות. למשל - אני עושה משהו מסויים, פתאום המחשבה תוקפת, אז להתייחס לזה כאילו זה מישהו חיצוני שמדבר אליי ולהגיד לו "אוי די עם השטויות" ולהמשיך בעיסוקים. מקווה שהסברתי את עצמי נכון והאם זו שיטה טובה או להפך היא דווקא מעצימה את החרדה? תודה וגמר חתימה טובה שלי

היי שלי, הדימוי שאת משתמשת בו יכול לעזור, לפחות לאנשים שמתחברים לזה. הייתי ממליצה לא לענות ל"מישהו החיצוני" הזה שמדבר אלייך, אלא לתת לו לדבר לחלל הריק. תארי לך שמישהו, שרק רוצה להשיג ממך תשומת לב, היה מדבר אלייך ולא היית עונה לו. בסופו של דבר הוא היה משתעמם, מתייאש והולך... גמר חתימה טובה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית