ביטול פגישה ותדירות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

24/08/2020 | 00:35 | מאת: סובל

היי, אני הולך למפגש פסיכולוגי, והמטפלת ואני לא ממש דיברנו על החוזה הטיפולי בתחילת הטיפול. אני הולך אליה בתדירות של פעם בשבוע, וקרה שהיה לי אילוץ באחת הפגישות והודעתי לה 24 שעות קודם לכן כי אין באפשרותי להגיע. המטפלת טוענת כי במקרה זה עליי להגיע יום אחר בשבוע זה, לפי הסכם טיפולי של תדירות מפגש בשבוע, ואמרתי לה שאני יכול להגיע רק שבוע לאחר מכן. שאלותיי הן: 1. האם היא יכולה לחייב אותי על ביטול מפגש עקב אילוץ למרות שהודעתי לה 24 שעות טרם הפגישה? 2. האם המטפלת יכולה להכריח אותי להגיע באותו שבוע, גם אם לא מסתדר לי? זה מרגיש לי כמו טיפול בכוח, וזה מוריד לי את החשק להגיע. אודה לעזרתך בנושא.

שלום לך, קודם כל, רצוי כמובן לדבר על החוזה הטיפולי בתחילת הטיפול, ומה קורה במקרים של ביטול פגישה. במידה שזה לא דובר בתחילה, בדרך כלל כשקורה מקרה כזה, מבהירים מהו הנוהל להבא (לדעתי רוב המטפלים לא יחייבו אותך בכלל על ביטול אם הם לא דיברו איתך על כך מראש, אלא רק לפעמים הבאות). בכל מקרה, נהוג בדרך כלל לחייב רק אם ההודעה על הביטול הייתה ביום הפגישה (או פחות מ-24 שעות אצל חלק מהמטפלים). כמובן שאי אפשר לחייב אדם להגיע ביום אחר, מאחר שזה פשוט לא אפשרי בחלק מהמקרים (מה קורה אם לך או למטפלת אין יום אחר פנוי? זה גם תלוי בלו"ז שלה...). זה כמובן רצוי, אבל יש הבדל בין רצוי לבין חובה. בברכה, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794957

28/08/2020 | 16:35 | מאת: סובל

היי, תודה על תשובתך. אנסה לבדוק איתה להבא מה נכון יהיה כשיהיה ביטול נוסף. רק שאלה נוספת.. האם הרצון שלה שאגיע פעם נוספת באותו שבוע נובע מתוך שיקול כספי או מתוך שיקול טיפולי לדעתך?

שלום לך, אני לא ממש יכולה לענות על שאלה זו, מאחר שאף פעם אי אפשר לדעת מה עובר בראשו של אחר, בייחוד כשאיני מכירה את המטפלת שלך ואיני רוצה לשער השערות סתם. הייתי נותנת לה ליהנות מהספק...

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית