אוסידי שאלות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

10/05/2020 | 20:18 | מאת: גלית

היי שרון, מה שלומך? שלחתי שאלה ב 28/4 אך כנראה לא ראית... . בכל מקרה רציתי לשאול: איך ניתן לדעת שמדובר במחשבה טורדנית? כלומר מי שסובל מההפרעה. לזהות שהיא לא הגיונית, מעוררת חרדה וספק? האם יש טכניקות לקבלת המחשבות הטורדניות והחרדה? בנוסף, לפעמים אני נוטה להתנהל באיטיות, כאילו יותר בזהירות או משתדלת ברוגע כי מצבים מסויימים מלחיצים אותי. אשמח לתשובתך!

היי גלית, אכן לא ראיתי, מאחר שזה היה חלק משרשור ישן יחסית. הכלל שמתנהלים לפיו הוא "אם יש ספק אז אין ספק", כלומר אם זו מחשבה הגיונות, אז את יודעת את זה ב- 100% ואין לך ספק. אם יש ספק אם זה הגיוני או לא - מתייחסים לכך כאל מחשבה טורדנית ופועלים בהתאם. הדרך הטובה ביותר לקבל את המחשבות היא לא לעשות שום פעולה סביבן, גם אם זה מעורר סבל. הסבל הולך ופוחת אם לא נוגעים ב"מקום הכואב", והחשיבה מסתדרת עם הזמן. כשמגיעה חרדה או מגיע מצב מלחיץ, כדאי להשתדל לשנות כמה שפחות את הפעולות שאת עושה (להשתדל גם להאט פחות את הקצב, עד כמה שאפשר). שבוע טוב, ד"ר שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית