ניתוקים ניתוקים ניתוקים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/10/2019 | 16:22 | מאת: מורי

היי שרון קראתי על מישהי באיזה פורום שכותבת על הניתוקים שלה שהיא מרגישה שהכל חלום שהיא שומעת דברים מגיבה הכל אבל עושה הכל באופן אוטומטי אני כבר לא יודעת אם התחושת חלום שהמציאות היא לא אמיתית זה באמת אני מרגישה או שזה פסיכולוגי בגלל ש2014 כתבת לי איזה תשובה על הניתוקים שאם כוונתי היא לזה שהתחושה היא של חלום שהמציאות לא אמיתית אז פשוט זה נכנס לי לראש והתקבע ולכל כל הזמן אני מרגישה ככה אני לא מצליחה להתגבר על הדבר הזה וזה כל היום מנהל אותי מהבוקר עד הלילה אני רק מחכה שיגיע הלילה שאני יעלה לישון ולא ירגיש את התחושות האלה כל יום במיוחד בלילה זה הכי חזק אצלי אפילו לשבת עם אנשים אני לא יושבת ישר עולה למיטה שהילדים נרדמים אני לא יודעת אם זה הכל פסיכולוגי אצלי התחושות של הניתוק או שבאמת אני מרגישה את זה אין כל מילה שנייה שלי עם אנשים קרובים אליי זה אני בניתוק איזה ניתוקים קשים יש לי ואני כבר לא יודעת אם זה מה שאני מכניסה לעצמי לראש כל היום אני חושבת שאני בחלום וזה מלחיץ אותי כי אני גם מרגישה ככה באופן חזק אני רוצה לצאת עם הילדים מהבית ישר ההרגשה של זה נהיית יותר קשה ואז אני מוותרת או שיוצאת בכוח ולא נהנת מכלום מה אני יעשה איך אפשר להתגבר על הדבר הזה זה מה שהכי מפחיד אותי הנחשבות כבר אני לא מתייחסת עליהם כל הזמן מהבוקר עד הערב רק התחושת ניתוק בראש שלי רק היא

היי מורי, כפי שכתבתי לך, התכנים של האובססיה כל הזמן נעים אצלך בין מחשבות על הזיות/פסיכוזה לבין מחשבות על הניתוק, והכל מתבטא בעיסוק יתר בכל התכנים האלה. כדי שהאובססיה תפחת (וזה כמובן יקרה באופן הדרגתי ולא בבת אחת), את צריכה פשוט להפסיק את העיסוק ולהתנהג כאילו התכנים הללו לא קיימים בכלל. כלומר, כאילו אין שום ניתוק, ללא קשר לשאלה אם הוא אמיתי או פסיכולוגי. פשוט להתנהג כאילו הוא לא קיים, ולהשתדל לעסוק בדברים אחרים. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

22/10/2019 | 08:08 | מאת: מורי

תודה על המענה שלך ועל היותך אנושית כל כך את האמת שאני כבר מיואשת לגמרי מאתמול בצהרים מחשבה שאני פסיכוטית ולא מודעת ואין מי שיטפל לי בילדים ועוד על הבוקר מחשבה שהרגתי את הילדים אין כבר כוחות להתמודד אין רגע דל ללא מחשבות כל המינון של הכדור לא עוזר..זה משהו הזוילגמרי

22/10/2019 | 20:54 | מאת: מורי

זה פשוט מטורף מטורף אני כבר לא יודעת איך להתמודד עם המחשבות הללו אין רגע דל של שקט בראש מכינה לילד בקבוק מנקה בדיוק את הבית הכלור פתוח על השיש ישר כמו דחף תמונה בראש שאני שמה לו כלור בבקבוק ואז שאני מתקשרת למשטרה ולמדא אומרת שהרגתי אותו וממש מפחדת שאני אתקשר באמת..אין כבר כוחות כמה שאני מנסה לא לייחס חשיבות זה פשוט חזק ממני אלו מחשבות תוך שניות דרמה בתוך הראש

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית