ההתמודדות לכל החיים ??

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/08/2019 | 22:19 | מאת: אייל

שלום לכולם !! מרוב שאני רוצה לשפר את ההרגשה ולהתפתח גם לאחרי הרבה שנים של התמודדות במצבי נפש שלא נעימים בכלל. אציין שבאינטרנט ובד"ר גוגל >> כמו שמכנים זאת... אין ספור למטפלים או סוגי טיפול .. אנשי מקצוע לסוגיהן מבלי להזכיר שמות .אשר הם "נותנים "" לך להרגיש שרק הוא או השיטה שלו או שלה "תציל " אותי מכאביי ומכאוביי ואני שואל את עצמי ואותכם האומנם ?? יש הוקוס פוקוס ? מה שכן אני מתמודד ברוך ה בהצלחה בסיעתא דשמייא .. אשמח מאוד לקבל מכם תשובות . תודה רבה וליה טוב כיצד אני אצליח לשפר את עצמי מבחינה נפשית תגובה

היי אייל, ממליצה מאוד לא לחפש באינטרנט אחרי "פתרונות קסם". מי שמציע לך פתרון כזה, צריך לעורר את חשדך. בדרך כלל מדובר בטיפולים אלטרנטיביים למיניהם ולא בטיפול פסיכיאטרי או פסיכולוגי מוכח מדעית. אין מה לעשות, בסופו של דבר הטיפולים הקונבנציונליים הם הדרך הכי טובה שאנחנו מכירים להתמודדות עם קשיים בתחום הנפשי. וגם הם אינם מציעים פתרונות "קסם", אלא לעתים דורשים עבודה והתמדה (טיפול פסיכולוגי), או נותנים פתרון חלקי (טיפול תרופתי). למיטב הבנתי, וכפי שהבנתי מההודעות שלך, אתה מתמודד עם הפרעה פסיכוטית בנוסף לכל מיני חרדות ואובססיות. הפתרון הוא קודם כל תרופתי, שכן ללא יציבות נפשית/מוחית-נוירולוגית אי אפשר בכלל לתפקד. התפקוד בקהילה תלוי במידה רבה בהסתייעות שלך בשירותי שיקום שמגיעים לך, וכן כל עזרה שאתה יכול לקבל. יש לך המון זכויות וכדאי למצות אותן. מעבר לכך, כפי שכתבתי לך בעבר, צריך לקבל ולהשלים עם מה שכנראה אי אפשר לשנות, ולהפסיק לחפש פתרונות קסם באינטרנט, כי זה רק מגביר את החרדות. אתה יכול לקבל תמיכה נוספת מטיפול פסיכולוגי, שבוודאי גם אותו אפשר לקבל במרפאה ציבורית קרובה למקום מגוריך. אני יודעת מניסיוני שאפשר לחיות חיים מלאי משמעות ומספקים גם כשסובלים מבעיות שונות ואפילו ממחלה פסיכיאטרית. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

22/08/2019 | 22:29 | מאת: אייל

שלום שרון !!!! ראשית תודה על תגובתך .. אני יודע בברור ובהחלטיות שאין פיתרונות קסם .. אבל זה מאוד מגרה לראות ולשמוע על כל מיני שיטות אלו ואחרים . כעת בכתיבת שורות אלו אני חש שאני נובר בעצמי יותר מדאיי. אני שואל אין לי מה לחפש בכלל ""בחוץ"" כמו שכתבת אלטרנטיבה . כלומר זה החיים וההתמודדות שלי לאודרך חיי הארוכים שאני אחיה ? מאידך אני כן עושה עבודה עם עצמי ונלחם ולא מרפה תמיד בעשייה .. וכל החיפושים האלו נובעים מכך שאני רוצה לחיות כאחד האדם . ומטופל אצל רופא שמנסה לאזן אותי וטוען לי שאני לא ממש ככ חולה כפי שאני מחזיק מעצמי . לי נראה שאנ מסובל מפוסט טראומה שלא טופלה בזמן אז זה התפתח לי למצבים קצוניים וקשיים גדולים ומזה אנ י רוצה כביכול לצאת . ואני נעזר בשרותי השיקום שייש כמו דיור . תעסוקה נתמכת בשוק החופשי . בגדול זהו . רוצה להשתלב בתוכנית עמיתים לאיזה חוג כלשהו .אך הבעיה שאני לא קם מהמיטה בבוקר מוקדם

היי אייל, זה נכון שאין טעם לקרוא באינטרנט ולחפש פתרונות, לדעתי זו התעסקות יתר בבעיות וזה יכול רק לעשות רע יותר במקום לעזור. כמו שכתבתי, רצוי לעבוד על קבלה, השלמה וניסיון לחיות חיים טובים יותר לאור המצב הקיים. תכנית "עמיתים" פועלת בעיקר בשעות אחר הצהריים, לא הבנתי איך זה קשור לקימה בבוקר.

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית