עזרה בבקשה, מחשבות שלא מרפות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

27/06/2019 | 22:51 | מאת: רנית

היי שרון, ילדתי לפני מספר חודשים. מאז המחשבה שעשו לו משהו בתינוקיה בזמן שלא הייתי לא מרפה ממני. אני בטוחה שפגעו בו ואני לא הייתי שם כדי לגונן עליו, המחשבות הללו גורמות לי לא לרצות לחיות. אני לא יודעת מה לעשות כדי להפסיק אותן, מרגישה ככ חסרת אונים... תעזרי לי

היי רנית, אני מבינה שהמחשבות מציקות לך. עם זאת, ככל שתנסי להפסיק אותן, כך הן יציקו יותר. אין משהו שיכול "להוציא" את המחשבות מן הראש, ולכן הדבר הנכון לעשות הוא לנסות לנהל חיים רגילים לצד המחשבות, בלי לעסוק בהן באופן פעיל (כלומר לנסות לענות להן, לפתור את השאלות שמציקות לך או לשחזר אירועים שהיו כדי להוכיח לעצמך שלא קרה דבר). הרי אין שום דרך להוכיח לך שלא קרה כלום, כי הספק תמיד נמצא שם ומסוגל לעקוף את כל ההוכחות. קחי בחשבון שלא ניתן לשנות אירועים שקרו, וזו סיבה טובה להפסיק לעסוק בעבר, מאחר שאין שום תכלית לכך. אם תניחי לעיסוק במחשבות, ולא תנסי לפתור את השאלות ולקבל תשובה, הן ייחלשו עם הזמן. שבוע טוב, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית