מחשבות שאין לתאר במילים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

21/06/2019 | 13:32 | מאת: מורי

מחשבה שאני שמה לילדים רעל באוכל הם מתים ואני מתאבדת וכולנו מתים ושעדיף שאני אהרוג אותם מאשר שיאשפזו אותי והם יסבלו ושאני בכלא/ שער מנשה אומרת לבעלי אמררתי לך שיקרה משהו ואז זה ממשיך שאני רואה הלוויה ושומעת קולות צועקים את השמות שלהם וצועקים לי מה עשית שרון מה אני עושה אני כולי בניתוק. וזה מתרחב שאני ארד לבית העלמין ושאני אחשוב שבאמת הרגתי אותם ואהיה בדיכאון ואאמין במחשבה שהם מתים

היי מורי, כפי שכתבתי לך, אין טעם לשתף בתוכן המחשבות שלך, מאחר שכל תוכן הוא למעשה זהה לאחרים מבחינת המשמעות שלו, ואין הבדל בין תוכן כזה לאחר. הכיוון הנכון הוא לקבל כל מחשבה, ולא משנה עד כמה היא נראית לך נוראית. המוח יכול "להשתולל" וללכת לכיוונים מאוד יצירתיים, ואין צורך להירתע מזה. ברור לי שהשיתוף עצמו מהווה סוג של אישור. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית