מחשבות שחזרו לאחר שנים שלא היו

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

29/05/2019 | 15:59 | מאת: מאיר

היי שרון לפני מספר שנים התייעצתי איתך על חרדות שהגיעו ממצבים של קללות ומחשבות טורדניות ואכן העצות שלך באמת עזרו ולא התרגשתי כל כך כשבמתחשבות הגיעו ולא נתתי להם הרבה מקום.אך בימים האחרונים תוקפים אותי שוב מחשבות על אנשים ספציפיים שכאילו אני מקלל ומייחל להם דברים רעים אך בפועל אין לי שום רצון שיקרה להם משהו .להפך אני מאד מתבייש מהמחשבות הללו ומפחד שאכן יקרה להם משהו כי אחד מהם הוא בן של חבר שלי .וכאבא בעצמי המחשבה הזאת עושה לי לא טוב בנשמה.

היי מאיר, אני שמחה שהעצות שלי עזרו לך, ושהצלחת ליישם אותן. במידה שהמחשבות חוזרות, צריך להתייחס אליהן באותה צורה כמו בעבר, כלומר לא לתת להן במה ויחס מיותר, אלא לתת להן פשוט להיות שם. הרי אי אפשר לשלוט בהן ולהוציא אותן מן הראש, והן נמצאות שם רק מתוקף העובדה שאתה לא רוצה בהן. אם הן נתפסות על ידך כלא רצויות, המוח מתייג אותן כ"מסוכנות" ולכן צריך לחשוב עליהן כל הזמן, כדי להיזהר מהסכנה. אם הן לא ייתפסו כמשפיעות או משמעותיות, המוח לא יחשוב שהן מסוכנות אלא "רגילות", ובסופו של דבר יפסיק לעסוק בהן. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית