ממש אפוסת כוחות כלום לא עוזר

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

20/05/2019 | 15:01 | מאת: מורי

שלום מה שלומך שרון? אני רק בוכה לא יודעת כבר מה לעשות אני יושבת במשרד של בעל הבית שלי כמעט נרדמת עייפה כזאת פתאום משום מקום קופצת לי מחשבה לראש שנרדמתי ושהוא ועוד מישהו מהעבודה אנסו אותי ביחד מאותו רגע אני רק בוכה מפחדת שיחשוב שזה אמיתי ואתלונן במשטרה וכאילו אני שומעת קול שאומר לי תתלונני יפריארית איך מתמודדים עם זה איך

היי מורי, כפי שכבר אמרתי, הדבר הכי חשוב הוא לא לתת "במה" ויחס למחשבות האלה. אם את ממשיכה לדבר עליהן עם סביבתך, ומשנה את התנהגותך בעקבות המחשבות, הן מקבלות משנה תוקף והמוח למעשה חושב שהן "חשובות". הדרך היחידה להתמודד איתן בצורה טובה היא להשתדל ככל יכולתך לשדר למוח שהן לא חשובות, ונשארות רק בגדר "סרט אימה" שרץ לך בראש. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית