מחשבות מדכאות על חוסר חברה וחוסר מסגרת

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

15/03/2019 | 10:25 | מאת: שירלי

אני אחרי גיל 40 לפני שש שנים חברה טובה שלי נפטרה בפתאומיות. היו לנו מלא חברים אבל בגלל מה שקרה הקשר נותק בין כולם. היום גם אבדו לי הטלפונים שלהם גם לפני ארבע שנים שעוד היו לי הטלפונים ניסיתי ליצור קשר ומשום מה התייחסו אלי בצורה מזלזלת ומאז הקשר נותק עם כולם. היום אין לי חברים אני מרגישה פסימית ומחשבות חוזרות כול הזמן שכולם מבלים עם כולם כולם חברים של כולם אנשים יוצאים מבלים ורק אני היחידה שלא יוצאת ואין לי אפילו מישהו אחד לדבר איתו בטלפון. גם חוסר עבודה בנוסף לכל המחשבות האלה המדכאות חוזרת על עצמה שכולם מבלים עם כולם כולם חברים של כולם לכולם טוב למרות שככה יש לי כן משפחה מקסימה ובית מקסים אבל חברתית אין לי כלום וזה מאוד חסר לי. אני מאוד פסימית והמחשבות האלה חוזרות על עצמן אני כול הזמן מול הטלוויזיה מנקה קניות ובנוסף כלום לא נהנית משום דבר רק בגלל שאני גם חושבת שאף אחד לא רוצה אותי זה הרגשה פסימית מדכאת עם מועקה בלב אני לא מחפשת טיפול עם כדורים כימיים וגם אין לי סל שיקום שביקשתי לעשות מחדש משרד הבריאות לא הסכים לא יודעת למה. לפחות עם תוכלי לתת לי עזרה איך להרגיש גם טוב לבד למרות הדברים האלה לבד מבחינה אישית אני ממש אשמח ואודה לך

15/03/2019 | 10:31 | מאת: שירלי

אין לי פייסבוק אימא שלי אחראית על הכסף שלי בגלל שאני מקבלת ביטוח לאומי וגם ההורים שלי מקבלים ביטוח לאומי בגלל שאבא שלי חולה מאוד ואימא שלי לא בריאה במיוחד כך שאין לי אפילו כסף ללכת לקורס או לימודים אין לי איך להיכנס לרשתות החברתיות כלום

היי שירלי, ככל הנראה, את צריכה עזרה בתפקוד בחיי היום יום, במציאת תעסוקה וביצירת קשרים חברתיים. אינני יודעת מדוע לא אישרו לך סל שיקום, מדוע פנית בכלל לסל שיקום (האם את סובלת מבעיות פסיכיאטריות? מוכרת על ידי הביטוח הלאומי? נוטלת תרופות?) בקצרה, התמונה שמוצגת בהודעה שלך היא מאוד חלקית. אולי כדאי לפנות קודם כל לעובדת סוציאלית מטעם הרווחה, כדי שתוכל לקשר אותך עם גורמי טיפול ושיקום אפשריים. ייתכן שלא אישרו לך סל שיקום כי פנית בכוחות עצמך, ובדרך כלל מבקשים גורם מטפל שיפנה אותך. הפנייה לסל שיקום כוללת מסמכים, שאינך יכולה למלא בעצמך מאחר שהם מיועדים לגורמים טיפוליים. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית