כיצד נגמלים מניירת שאינה אקטואלית להיום????

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

06/01/2019 | 21:10 | מאת: אייל

שלום !!! ממש עד לא מזמן הייתי "רושם תזכורות " וסידורים וכל מה שרוצה לזכור בדפים קטנים וככה התנהלתי הרבה שנים . אקצר ואומר שבחודשים האחרונים עברתי למחברת כזו קטנה ויפה אשר שם אני רושם כמעט הכל מה שעליי לעשות וכ"ו. זה עוד לא נגמר .. אני מתכוין לכך שייש לי המון ניירת מהעבר בהרבה נושאים כמו יש לי מחברות בהם "פרקתי " מהלב על גבי הכתב מה שהיה לי בלב . הכתיבה מאוד עזרה לי לחוש בהרבה יותר טוב לאחמ"כ... אציין עוד שייש לי המון כתבים בכל מיני נושאים באם מדובר במכתבים ..>> מכתבים מהילדות ..>> מכתבי אהבה . וכן פתקים שהתכתבתי עם בני משפחה והמון ציורים מהאישפוזים ועוד . המטפל הקודם שלי אמר לי לזרוק ואף תירגלתי זה איתו וזרקתי ואמר לי שאי אפשר רק לאגור אלא גם להתפטר מהם וזהו תהליך ארוך לדעת לוותר על מה שהו לא ממש חיוני.. לכן אשמח לקבל טיפים בנושא בכדי שהראש גם יהי פנוי ונקי עד כמה שניתן . תודה לכם ולילה טוב

היי אייל, זה רעיון טוב לשבת עם מישהו, למיין יחד איתו את הניירת, ולזרוק את מה שלא רלוונטי. אתה יכול לעשות זאת עם כל גורם רלוונטי, בין אם מדובר במטפל או חונך שיקומי, ובין אם מדובר בחברים או בני משפחה שאפשר לגייס אותם לעזרה. אפשר גם להיעזר במישהו אחר כל פעם, כדי לראות איזה סגנון מתאים לך יותר. כדאי להקצות לכך זמן אותו אתה קובע מראש, אפשרי פעם בכמה ימים או פעם בשבוע, עד שתסיים את הסידור. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית