רכישת ביגוד מתי ? עשרים תווים

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/01/2019 | 22:06 | מאת: אייל

שלום שרון ולכולם !! מאז שאני זוכר את עצמי אהבתי לרכוש ולקנות בגדים חדשים ויפים . הייתי מבזבז המון כספים כי עשה לי טוב . לא עזר ההערות של המשפחה והמשכתי כך עוד שנים. בשנים האחרונות עלה לי בראש למקד את הקנייה של הביגוד לחגים לרה"ש ולחג הפסח . אשר זה מחזיק מעמד והולך לא רע בכלל . אציין כשהייתי הולך לקניון עם חבר אז כאילו "חייבים לקנות " משם כי בלי זה לא נחשב . כלומר תמיד היה לי ועדיין יש לי דחף לרכוש ולקנות . כיום אני יותר בהרבה שולט על נושא קניית הביגוד ומפנק את עצמי בדברים שעולים הרבה פחות כמו ממתק זה או אחר שאני אוהב . והולך לי ממש טוב . כלומר פיתחתי לי דחיית סיפוקים וממש נמנע מלרכוש ביגוד . מה גם שירדתי משמעותית במשקל כך שהביגוד כבר גדול עליי . כמו"כ אני פותח את הארון ומסביר ומדבר לעצמי תראה כמה בגדים יש לך לא חסר לך כלום זה רק בדימיו ן שלי והדחף של לקנות עדיין קיים . ארצה מכם עצות והמלצות כיצד אדבוק בהחלטה שלי . ומה בעצם הכללים כאן בענין קניית ורכישת ביגוד ובכלל נושא קניות . תודה רבה לכם לילה טוב

היי אייל, שמחה לשמוע שאתה מתמיד בשינוי ומצליח לרכוש פחות בגדים. לדעתי, מצאת לעצמך לבד טכניקות מצוינות כיצד לעשות זאת ולהתמיד בכך. בנושאים של גמילה מהתמכרויות או הרגלים רעים אין כללים אוניברסליים, אלא כל אחד בוחר לו את הכללים שמתאימים לו ואת מה שעובד עבורו. אפשר כמובן גם לדבר עם הגורמים שמטפלים בך, שיכולים לתמוך בך בהתמדה בהתנהגות החדשה. זה מאוד רלוונטי לתהליך השיקום. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית