חרדות ממצמוצים, נשימות וחוסר שינה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

13/12/2018 | 14:39 | מאת: אוסידי

שלום, אני סובל מocd קשה עמיד לתרופות. מטופל בלוסטרל 150 מג ו4 מג רספרידל. לצערי ביומיים האחרונים תוקפת אותי חרדה איומה מהנשימות והמצמוצים, פחד אדיר שהם לא עובדים טוב ושהם אינם רפלקסים ופחד שלא אצליח להתרכז כי אצטרך כל הזמן לנשום ולמצמץ. כתוצאה מכך אני מרוכז 24/7 במצמוצים ובנשימות ומרגיש חרדה איומה מכך. לא מצליח לשחרר. מה גם שאני מטופל בcbt ומנסה ליישם כלים שלמדתי, ללא הועיל בחרדה זו. אני לא יודע מה לעשות, כי החרדה הזו גם ממש מפריעה לי לישון ויש קושי ניכר בהירדמות. אשמח להתייחסותכם

שלום לך, איני יודעת אילו כלים לימדו אותך בטיפול ומה אתה מנסה ליישם. הדבר הנכון לעשות פה הוא חשיפה, כלומר להתרכז בכוונה בנשימות ובמצמוצים, ולנסות לא לתת לעצמך "לברוח" מחשיבה עליהם. אם אתה מתמיד בכך, בסופו של דבר הקשב "בורח" משם מעצמו. כלומר, מה שקורה עכשיו הוא, שמרוב שאתה מנסה לא לחשוב על העניין, אתה חושב עליו כל הזמן. אם תעשה את ההיפך, יקרה בדיוק ההיפך. פעמים רבות קשה ליישם כלים כאלה לבד, ולכן רצוי לעשות זאת בליווי צמוד של המטפל. מקווה שזה הכיוון שהציעו לך. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית