מעבר לבית חדש והוצאות מרובות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

19/08/2018 | 13:52 | מאת: מורי

היי יקירה מה שלומך? שוב פעם מחשבות ופחד שלא תתפרץ לי סכיזופרניה. אני לקראת מעבר לבית שהרחבנו כל היום לחוצה נפשית בעיקר בגלל ההוצאות המרובות זה מלחיץ אותי ויש לי כמו מעקות בימים האחרונים ופעם קראתי שכתוצאה ממעבר דירה הוצאות לידה וכו' יכולה להתפרץ סכיזופרניה ואני ממש מפחדת מזה כי אני גם בגילאים שזה נפוץ להתפרץ בין 30-35

היי מורי, מזל טוב על המעבר! כל שינוי בחיים הוא קרקע פוריה, כמובן, למחשבות טורדניות. שימי לב שאת עסוקה כל הזמן בעתיד תיאורטי, ב"מה יהיה אם..." במקום לחיות את ההווה וליהנות ממנו. האמירה הכי נכונה לומר לעצמנו במקרים שבהם אנו שמים לב לעיסוק יתר בעתיד, הוא "כשנגיע לגשר- נעבור אותו". כלומר, אם זה לא קורה עכשיו, אז למה לנו לעסוק בזה? הרי אי אפשר לגרום לזה לקרות או למנוע את זה...

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית