בבקשה אני לא יודע מה לעשות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

13/08/2018 | 05:48 | מאת: שי

התעיצתי איתך בעבר אני שי בן 34 סובל מאו סי די מאוד לא קל הייתה הפוגה חצי שנה רציתי לשאול ברשותך כמה שאלות. אתן לך הסבר קצר. יום שישי הייתה תאונה למישהו שאני מכיר והוא נפצע פתאום עלתה לי מחשבה שחבל שהוא לא מת. המחשבה נובעת מעובדה שהוא דיבר על יחסי מין. בנוסף יש מישהי שהייתה ברכב ונפטרה שלחו לי תמונה של הגופה ומאז אני חושב על התמונה בקשר למין בגלל מה שהוא דיבר וגם בקשר לדת רציתי לשאול כמה שאלות כי אני לא ישן כבר שבוע. א. האם העובדה שחשבתי על המוות שלו בגלל מין שזה בשבילי אסור זו הסיבה. איך אני מרחיק את המחשבות הרעות. כל האו סי די שלי נובע מחרדת בריאות ומחשבות מיניות לא נאותות מה עושים

היי שי, מן הסתם, כל מחשבה ש"נתקעת" בראש ולא עוברת נמצאת שם אך ורק משום שאינך רוצה שהיא תהיה שם. אם זה בגלל שזו מחשבה "אסורה" או בלתי הולמת בכל נושא שהוא, ואם אתה פשוט לא רוצה בה, מכל סיבה שהיא. הדרך להיפטר מהבעיה היא דווקא לא לגרש את המחשבה, אלא ללמוד לקבל אותה, להיחשף אליה ואפילו לרצות שהיא תהיה שם בחלק מהזמן. רק כשהמוח יפסיק לתייג אותה כמחשבה "לא רצויה", הוא יבין שהיא אינה מסוכנת, והיא תתפוגג בהדרגה מעצמה, בלי שתשים לב האם ומתי אתה חושב אותה בכלל. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית