שאלה בבקשה על קצבת נכות ותרופות..

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

23/04/2018 | 19:30 | מאת: אלמוני

שלום וברכה אני בן 29 מאובחן בהפרעה סכיזואפקטיבית מטופל בברה"ן במעקב פסיכיאטרי ופסיכותרפיה מטופל בתרופות 5 מ"ג ארפיליי 100 מ"ג לוסטרל 200 מ"ג למיקטל בזמן האחרון אני שוקל עם הרופא שלי להוריד את התרופה אריפליי. כמו כן יש לציין שאני מקבל קצבת נכות לצמיתות, 40% רפואי ו-100% אי כושר. הפחד שלי שאם אני אוריד את התרופה אז ביטוח לאומי ישלול ממני את הקצבה או יזמן אותי לוועדה חוזרת. האם זה יכול לקרות? בגלל שאני לוקח פחות תרופות אז כביכול אני "יותר בריא" מבחינתם? האם הם יכולים לזמן אותי על כך לוועדה חוזרת למרות שיש לי נכות צמיתה? ואם לדוגמא אני ארצה להיגמל מהתרופות בעתיד, האם ביטוח לאומי יכול לעשות על כך בעיות ולשלול ממני את הנכות בגלל שאני לא לוקח יותר תרופות? אשמח לתשובה, אני ממש בלחץ מזה.. תודה

שלום לך, למיטב ידיעתי, אין קשר בין כמות התרופות שאתה לוקח לבין קצבת נכות. גם אין קשר בין כמות התרופות לבין כמה אתה "בריא" או "חולה". אדם יכול גם לא לקבל תרופות כלל, מאחר שאינו מגיב לתרופות. זה אומר שהוא פחות "חולה"? אני מכירה אנשים רבים שמקבלים קצבה ואינם מטופלים תרופתית. ייתכן שזה מותנה במעקב פסיכיאטרי, אבל אין שום חובה לקחת תרופות כדי לקבל קצבה. תרופות לא מתאימות לכל אחד, ויש הפרעות שגורמות לנכות משמעותית ואין להן טיפול תרופתי כלל. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית