מחשבה קשה שמעציבה אותי איך להגיב ?

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

12/03/2018 | 01:58 | מאת: מאיה

שלום שרון, סובלת ממחשבה קשה על סיטואציה שעלולה לקרות , המחשבה מעציבה אותי ואני מנסה למצוא פיתרונות למצב אם יקרה חלילה. עצם העיסוק מקשה עלי אך אני רוצה להגיע למצב של הרגעה שלא אדאג מן המחשבה . האם אני בוחרת נכון ? כיצד להגיב למחשבה מטרידה ? תודה

היי מאיה, אני מניחה שמדובר במחשבה טורדנית, או בדאגה מוגזמת שאין ממש מה לעשות לגביה מאחר שזה מצב היפותטי שאינו מתרחש כרגע. אם אכן זה המצב, חיפוש הפתרונות הוא למעשה ניסיון הרגעה. בפועל, זה רק מעצים את המחשבה ויוצר עוד חרדה בטווח הארוך. לכן, עדיף להפסיק לחפש פתרונות ולומר לעצמך "כשנגיע לגשר נעבור אותו". כלומר, אין כל טעם לחפש פתרונות לסיטואציה לפני שבכלל קרתה. על אחת כמה וכמה, אם מדובר בסיטואציה שאין סיכוי רב שאכן תתרחש (ככה זה עם חרדות בדרך כלל), למרות שהחרדה מעצימה את התחושה שהסיטואציה קרובה להתרחש. כאשר העיסוק במחשבה מופחת, המוח מקבל את המסר שהסיטואציה אינה מסוכנת כפי שחשבת בתחילה, ונרגע מעצמו. זה יכול לקרות מהר או לקחת כמה ימים. צריך סבלנות, אבל בסופו של דבר זה משתלם ומונע את החרדה בטווח הארוך. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית