התמודדות עם מחשבות אבדניות

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/02/2018 | 19:04 | מאת: אברהם ספי

האם כדאי לי להתאבד בתליה או כדאי להנות מהחיים? זאת שאלה חוזרת וגורמת למצוקה קשה

היי אברהם, אני מבינה שמדובר במחשבה טורדנית, ולא במחשבה אבדנית אמיתית. האם אני צודקת? אם כן, זוהי מחשבה טורדנית מאוד נפוצה. הדרך להתמודד איתה היא פשוט לענות לעצמך: "כן, כדאי להתאבד, וזהו זה". דרך נוספת היא לנסות לא לענות על השאלה כאשר היא עולה, ולהשאיר אותה "פתוחה". אפשר גם ליצור תסריטים שליליים של התאבדות, ולקרוא אותם שוב ושוב כחשיפה, כדי להתמודד עם הפחד ו"להסתכל לו בעיניים". בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

19/02/2018 | 06:58 | מאת: אברהם

מניסיוני להריץ את המחשבה מול העיניים גורם בסוף לניסיון אובדני/ התאבדות בפועל

אתה צריך לעבור הערכה פסיכולוגית/ פסיכיאטרית כדי לדעת מהן בדיוק הבעיות שלך. זה כנראה משהו שאני לא יכולה לעזור בו דרך הפורום... אם זה OCD בלבד, אז אני מנחשת שמדובר ב"בדיקת גבולות", כלומר לא ממש ניסיון אובדני אלא בדיקה האם אתה מסוגל לעשות את זה (מכירה הרבה מקרים כאלה, במקרים קיצוניים אנשים אפילו לוקחים מספר כדורים או שותים מעט חומר ניקוי כ"בדיקה". אבל בדרך כלל מעורבות בעניין הפרעות אחרות מלבד OCD אם זה מגיע לכזאת קיצוניות). אבל כאמור, אתה צריך לפנות לגורם מקצועי כדי לקבל עזרה בצורה יותר מדויקת. בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית