בליעת רוק שמטרידה מאוד

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

30/01/2018 | 17:47 | מאת: יוסף

שלום יש לי בעיה שמטרידה אותי כמה שבועות. כל כמה דקות אני מרגיש את הצורך לעשות את הפעולה של בליעת רוק. חשוב לי לציין שאם אני עובד או עסוק המחשבה נעלמת. אבל שאני לא עסוק אני יכול כמה שעות להתעסק עם בליעת הרוק. אשמח לדעת מה הפתרון? האם לנסות להאבק במחשבה ולא לבלוע את הרוק? או כן לבלוע עד שהמחשבה תישחק? אשמח לעזרה

31/01/2018 | 10:30 | מאת: יעקב

בשום אופן לא להיאבק ולא לנסות להתאפק , זה עלול רק להחמיר את המצב . מאבק במחשבות טורדניות בכללי עלול לקבע אותן . סביר להניח שאתה בולע רוק כל הזמן , אלא שכל זמן שעשית זאת לא במודע אלא כחלק מהאינסטינקט שלך לא הייתה בעיה . זה מתחיל כששמים לב לזה יותר מידי. ככה המוח שלנו עובד . אי אפשר להתחמק ממחשבות .

31/01/2018 | 10:53 | מאת: יוסף

סליחה על השאלה אבל מה ההסמכה שלך שאוכל לדעת שהתשובה היא נכונה ואוכל להתנהג על פי התשובה שנכתבה. חשבתי שרק שרון עונה באתר. ושוב סליחה על השאלה

31/01/2018 | 12:07 | מאת: יעקב

אל דאגה שרון תענה לך. לגבי שאלתך, אין לי הסמכה כלשהי ולא תואר אקדמאי בנושא . אני בסה"כ סובל מאוסידי למעלה מ 30 שנים . אתה יכול לעשות מה שבא לך כמובן.

שלום יוסף, אתה צריך למצוא את הדרך הנכונה למנוע את הטקס. לדעתי, אתה יכול לנסות את שתי הדרכים ולראות מה עובד לך יותר טוב: לנסות לבלוע את הרוק פעמים רבות, או לעצור את הדחף לבלוע. להערכתי, האופציה השנייה תהיה עדיפה, מאחר שאתה מתנגד כאן לדחף, וזה נשמע לי יותר כמו עצירת הטקס. שים לב שלא מדובר בעצירת מחשבה, כמו שכתבו לך, אלא עצירת הדחף, וזו התנגדות לטקס ולא למחשבה. באותו אופן, אדם שחושב על שטיפת ידיים במצבים מסוימים צריך להתנגד לדחף ולא לשטוף. המחשבה הטורדנית כאן היא "אם לא אשטוף ידיים, אסבול מזיהום". ככל הנראה, המחשבה הטורדנית אצלך היא משהו בסגנון: "אם לא אבלע את הרוק, זה יגרום לי אי נוחות רבה ולא אוכל לסבול את זה". יכולה גם להיות מחשבה כמו: "אני לא אצליח להפסיק לחשוב על זה". בברכה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

18/11/2022 | 03:01 | מאת: שלום

יוסף רציתי לדעת מה עשית עם הבעיה של בליעת הרוק שפרסמת פה לפני כמה שנים כי אני סובל בדיוק מאותו הדבר, אשמח שתענה

25/07/2023 | 09:48 | מאת: יונה

גם לי יש😭

23/08/2023 | 11:56 | מאת: איתמר

אהלן אני סובל מבליעת רוק מרובה יום יום שנה שנתיים אני ולא מצליח להפסיק לחשוב על זה במוח מה אני עושה בשביל להפסיק את הבליעת רוק אשמח שתעזרי לי בסוגיה הזאתי

היי איתמר, כתבת תגובה להודעה ישנה מאוד - מ-2018. בקושי מצאתי אותה. אשמח שתפתח הודעה חדשה, כי אינני יכולה להגיב בפורום בצורה כזאת

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית