ביטחון עצמי מול העולם הגדול שיצאתי אליו לפני לא מעט זמן.

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

18/10/2017 | 19:16 | מאת: ילדה קטנה

אני כותבת בידיים רועדות. שמי שרה, אני בחורה בת 18, נולדתי וגדלתי בבית חרדי שאסר עליי את רוב הנאות ו"הבלי" העולם הזה. לפני שנתיים בקשתי מאימא שלי "אינטרנט" תכלס, אפילו לא ידעתי מה זה. רק ידעתי שזה דבר שיש בו המון ידע, והמון מה לעשות. אחרי חצי שעה של שכנועים ובכיות אימא נכנעה לי והתקינה אינטרנט בבית החרדי שלנו. התחלתי לשוטט, הכרתי אנשים באינטרנט, והתרגלתי לדבר רק עם בנים. הם פונים, הם נהנים מהדיבור, הם זורמים. התחלתי לקרוא מחשבות של אתאיסטים ולאט לאט הפכתי ממאמינה חזקה ללא מאמינה בכלל. היו לי המון חברות חרדיות שהתרחקו ממני, ונותרתי בלי חברות. לפני חצי שנה הכרתי בחור מקסים באינטרנט שכבש את ליבי, ואני את ליבו. אני באתי אליו כחכמה, אינטלגנטית, מושכת, כובשת. ולאט לאט דברים התחילו לכבות בי. עזבתי את הבית החרדי ועברתי לגור איתו לפני חודש, ולמרות שלכאורה הכול טוב לי, אני מקללת את ימיי. אין לי חברות, ואין לי ביטחון בעצמי ובמה שאני עושה. אני מוכשרת מאוד, אבל עם ערך עצמי ברצפה. התחלתי מכינה להשלמת בגרויות ואני עם הראש ברצפה, לא מסתכלת על אף אחת, ומחכה לחבר שלי שאני כמעט בטוחה שחושב; חלאס, זו לא מי שהתאהבתי בה. אני רועדת ממש. מנסה לחזק את עצמי במחשבות טובות על עצמי, ולא כל כך הולך לי. לבכות.

שלום לך, מעניין למה בחרת לכתוב את שאלתך בפורום הזה, שכן לא מדובר באובססיה כלל וכלל. אני מציעה לך לפנות לטיפול פסיכולוגי, שיכול לחזק את ההערכה העצמית שלך ולתת לך ביטחון בעצמך ובדרך שבחרת בה. בנוסף, לא יזיק לשוחח דרך האינטרנט עם אנשים שבאו מהעולם שלך ובחרו באותה הדרך. ייתכן שיש אפילו קבוצות תמיכה, צריך לברר. את בהחלט יכולה למצוא חברות חדשות בעולם החדש, וגם לבקש מבן זוגך שיכיר לך אנשים ויעזור לך להשתלב בו. בהצלחה, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית