צורך כפייתי לשקר תמיד

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

02/10/2017 | 14:27 | מאת: ורד

מתביישת אפילו לשאול .. יש לי צורך כפייתי לשקר לזרים... כשפוגשים אותי ומתעניינים בי אני משקרת כבר שנים כך קשרים חדשים לא מתפתחים אני לא זוכרת מה שיקרתי .. כל פעם מחליטה להפסיק ולא מצליחה כשעומדת לפני זר משקרת יש דרך להתמודד/ להתגבר?

היי ורד, שקרנות כפייתית יכולה להיות תוצאה של לחץ, או קושי להתמודד עם אירועים קשים. היא יכולה גם להיות תוצאה של תפיסה שלילית שלך את עצמך ואת חייך, ורצון שאנשים יראו אותך באור חיובי יותר. ייתכן שקיים גם פחד להתקרב לאנשים באמת, ולפתח קשרים משמעותיים. לדעתי, כדאי לפנות לטיפול פסיכולוגי שייתן לך כלים להפסיק לשקר. לדעתי, יש צורך לבנות סיפור הגיוני ואמיתי על עצמך, שיישמע לך טוב או לפחות סביר, ותוכלי לנסות לספר אותו לאנשים אחרים כדי "להתרגל" לנרטיב האמיתי במקום זה השקרי. אם יש פחד או רתיעה מפיתוח קשרים, צריך כמובן להתייחס גם לזה בטיפול. חג שמח, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית