מחשבה טורדנית ספציפית מציקה

דיון מתוך פורום  הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית

01/10/2017 | 15:11 | מאת: ת

לפני החגים החלה לי מחשבה טורדנית חרדתית מציקה מאוד . יש הגיון במחשבה כלומר זה סוג של אסון ( חוזרת לי מחשבה שהסוכה שאני מארחת בה תתפרק על יושביה עשיתי הכל לחזק הכל ) אמרו לי לכתוב את המחשבה עוזר קצת כי רואה כמה זה לא רלבנטי אמרו לי להתעלם אבל זה הולך וחוזר. יש משהו שאוכל לעשות בבקשה לעבור את החג ברוגע ? חג שמח ותודה על פורום מועיל

שלום לך, כדי שהמחשבה לא תציק לך, המוח צריך להבין שהיא אינה חשובה, רלוונטית או מעניינת. כלומר, לא לתפוס אותה כמסוכנת אלא כמשעממת, וכך הוא ירפה ממנה. ככל שתנסי להוציא את המחשבה מן הראש, כך היא תתקבע שם בצורה יותר עמוקה, מאחר שהמוח יתפוס אותה כמסוכנת ולכן חשובה ורלוונטית. כתיבת המחשבה עוזרת רק במידה שאת כותבת אותה כתסריט מפחיד, עם כמה שיותר פרטים, וקוראת אותו שוב ושוב. כאשר נחשפים לתוכן מפחיד באופן חוזר ונשנה, הפחד בסופו של דבר יורד ואת "מחסנת" את עצמך נגד המחשבה. בנושא ההתעלמות, הכיוון באופן כללי נכון, אבל יותר מדויק לומר שאנחנו מנסים לקבל את המחשבה, "לזרום" איתה ועם עצם קיומה בראש, ולא להתנגד לה בצורה כל כך חזקה. בנוסף, תזכרי שאין שום דבר שאת יכולה לעשות בנוסף למה שכבר עשית כדי למנוע את התסריט השלילי, ויש צורך לקבל את עצם העובדה שחלק מהדברים אינם בשליטתנו. חג שמח, שרון לויט פסיכותרפיה קוגניטיבית התנהגותית טיפול באובססיות, חרדות, דיכאון וכעסים כספרי 29, חיפה www.cbthaifa.com לקביעת תורים: 052-6794975

מנהל פורום הפרעה טורדנית-כפייתית, אובססיבית