שימוש בגראס רפואי לטיפול בכאבים

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

15/08/2011 | 00:15 | מאת: מיכל

שלום רב, הנני לאחר ניתוח לקיבוע עמוד שידרה לאחר פריצה קשה שהביאה לפגיעה עצבית, עדיין בתהליכי בירור בנוגע לחומרת הפגיעה. כעת אינני יכולה לשבת/ ללכת למעלה מ10 דק' בממוצע. אינני יכולה לעמוד ולבצע פעולות יום יומיות שגרתיות שיכולתי לבצע טרם הפציעה. כמובן שהנני סובלת מכאבים עזים, למרות שאני לוקחת מינון של 600 בליריקה ולאחרונה התחלתי לקחת תרופה ניסיונית להפגשת כאבים (אין לי מושג לשמה חוץ מכך שמתחילה באות K). לאחרונה הציע לי הרופא השיקומי טיפול בגראס רפואי, הצעה שפסלתי על הסף מכיוון שלא עישנתי בכל חיי הקצרים יש לציין (אני בשנות ה-20 לחיי ). אשמח לדעת במה כרוך השימוש ב"תרופה" מעין זאת,האם חייבים לעשן? האם עובר בדרכי העיכול (אני סובלת גם מרפלוקס ושיתוק קיבה) מה הן תופעות הלוואי ומהם התהליכים לאישור טיפול מעין זה. אודה לתשובתך,

שלום מיכל, כל שאלה לגבי שימוש בגראס אנא הפני לרופא המטפל בך. דין שימוש בגראס רפואי כיום כדין נטילת תרופה, כך שעל הרופא שלך לבצע מעקב מסודר לאורך השימוש. ישנם מחקרים לא מעטים המצביעים על הקשר שבין השימוש בגראס לבין הפחתת כאב, וזו הסיבה שהביאה את המחוקק לאשר שימוש בו עבור אוכלוסייה רפואית. עם זאת, גראס הינו סם. המלצת השימוש בו מחייבת את הרופא להכיר את הרקע הפסיכולוגי שלך ולוודא שאכן השימוש בו עבורך הינו נטול סיכונים. ניתן גם לפגוש פסיכולוג או פסיכיאטר לפגישה-שתיים על מנת שתחושי ביטחון להתנסות בשימוש בסם לצורך הפחתת הכאב. יש בפסיכולוגיה הרפואית עוד מספר כלים המכוונים להקל על ההתמודדות עם כאב, ביניהם טיפול קוגניטיבי-התנהגותי והיפנוזה רפואית. אני ממליץ לך לשקול את זה. בברכת רפואה שלמה, יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית