ליהודה ניניו פסיכולוג רפואי ערב טוב ושבוע טוב

דיון מתוך פורום  פסיכולוגיה רפואית

19/01/2013 | 18:05 | מאת: שירה

יהודה ניניו ערב טוב ושבוע טוב שמי שירה ואני בת 22 אני אספר לך את הסיפור שלי בגינו רציתי להיתייעץ איתך הסיפור שלי הוא כזה: אני כבר שלוש שנים סובלת מחשד למחלת קרוהן כמו כן הסירפי שלי הגיע ל20 שזה מאד גבוהה היתי מטופלת במהלך השלוש שנים האלו בבודזון 9 מג ליום ובמהלך הטיפול הכאבי הבטן התגברו לי כמו כן בשנה האחרונה אני סובלת מהקאות חריפות עד ירידה מאד מסוכנת של אשלגן בדם הגסטרו שלי הפסיק לי את הבודזון ונתן לי פורינטול שפגע לי בכבד ולכן הפסיקו לי אותו כמו כן אני לא יכולה לעשות את הקפסולה המצלמת עקב היצרות במעי הדק (עשיתי בדיקת פטנסי קפסולה דמה עשויה לקטוז וזה פעמיים נתקע ולא יצא מהגוף) עברתי המון בדיקות כמו גסטרוסקופיה 3 פעמיים קלונוסקופיה שלוש פעמיים בדיקות דם שתמיד הראו שסירפי גבוהה וסיטי למעי הדק שהראה היצרות במעי הדק ועכשיו עשיתי עוד פעם סיטי למעי הדק אבל הקאתי את כל החומר הניגוד ולא יכלו לראות כלום בסיטי הראשון זה היה בשנת 2009 והוא ראה שיש חשד למחלת קרוהן כרגע אני בלי טיפול פרט למששכחי כאבים נורופן אופטלגין וגם הפסיקו לי את הטיפול נגד הקאות קיבלתי בעבר פרמין מוטיליום זופרן טרבמין פרוטיאזין וכל תרופות ללא השפעה בעבר היתה השפעה לזופרן ואחרכ כבר ללא השפעה אני מיואשת לגמרי מהמצב ורוצים לשלוח אותי לאשפוז יום פסיכיאטרי בגלל זה ואני מתנגדת בגלל שאין שייכות לפסיכיאטריה וזה בגלל הקרוהן האם הבדיקה אטרוסקופיה כפםולת בלון יכולה לפתור את בעיתי? המליצו לי לעבור את הבדיקה הנל אבל חלק אמרו שהיא מומלצת וחלק אמרו שהיא מיותרת כמו כן הגסטרו שלי מבצע את הבדיקה והוא לא מוכן לעשות לי אותה מצידו שאני ימשיך להקיא ואני גם ככה יגיע מהר מאד לאשפוז אולי באשפוז יבררו מה יש לי והיתייחסו לבעיות שלי ומה עושים אם יש היצרות במעי הדק ואני לא יכולה לעשות את הבדיקה הגלולה המצלמת? והאם ההקאות זה תופעה של המחלה? לפי מה שקראתי הבנתי שכן חשוב לי לציין שזה קורה לי מיד אחרי האכילה או שתיה ועשו לי בירור של הפרעת אכילה ואין לי הכל תקין מי מה זה יכול להיות? זה הסיפור שלי כמו כן הרופאת המשפחה רוצה לשלוח אותי בגלל הסיפור לטיפול דחוף במחלקת פסיכיאטריה אשפוז יום בבית החולים קפלן שברחובות התייעצתי עם כמה גסטרולוגים והם טוענים שיש לי כן את המחלת הקרוהן כי יש לי בוודאות היצרות במעי הדק הסופי ולכן איני יכולה לעשות את הבדיקה הקפסולה המצלמת כי עשיתי ניסיון של פעמיים בקפסולת דמה שעשויה מלקטוז והיא נמסה ברגע שהיא ניתקעת ואז במצב הזה אין צורך בניתוח כדי להוציאה ואצלי זה נתקע פעמיים ולא יצא ראו את הקפסולה במעי הדק וכתבו בדוח של הבדיקה שאין מעבר תקין לפי דעתי הרופאה שלי הכניסה לי שטויות במיץ עגבניות שאני זקוקה לאשפוז פסיכיאטרי וזה בגלל לא רלוונטי כי זה בגלל הקרוהן כמו כן אני סובלת מהקאות בלתי מופסקות וזה רק הופיעה בשנה האחרונה ומי מה שהבנתי זה תופעה של ההיצרות במעי ולכן אני מקיאה איני מעוניינת לשמוע על פסיכולוג או אשפוז יום פסיכיאטרי איני זקוקה לשום טיפול אבל השאלה שלי אלייך היא האם לפי דעתך הרופאה שלי צודקת? לפי דעתי זה בוודאות בגלל ההיצרות ולא הקאות פסיכיאטריות או הקאות פסיכולוגיות כמו כן עשו לי בירור של הפרעת אכילה ואין לי האם אני צריכה לגשת לאששפוז לבית החולים בגלל שההקאות מחריפות לי בשלב זה? אי אפשר יותר אני מגיע למצב של תת אשלגן בדם עקב ההקאות כל דבר שאני מכניסה לפה או שאני שותה הכל עולה לי לבד אני אפילו לא צריכה להיתאמץ פשוט הכל עולה לי בעצמו אני אודה לך על הייעוץ שלך כמו כן אל תתן לי המלצה על הטיפול כי איני מעוניינת בזה כמו כן אני מאובחנת כלוקה בתסמונת טוראט מגיל הילדות ואני מטופלת בקלוניריט ואורפ פורטה ואני במעקב של פסיכיאטרית תודה רבה וסליחה על המגילה אבקש שתענה לי בהקדם על הסיפור שלי תודה רבה שבוע טוב שירה נב הגסטרו שלי לא מוכן לטפל בי והוא לא מבין מי מה ההקאות אבל אי אפשר יותר ככה כמו כן נסיתי את כל התרופות נגד הקאות אבל אין השפעה כלל ולכן הפסיקו לי את כל התרופות בעבר היתה השפעה לתרופת זופרן אבל אחרכ כבר לא היתה כלל השפעה והגעתי למינון הכי גבוהה 8 מ"ג ליום אני כבר מיואשת והרופאה הזאת גם כן מכניסה לי שטויות לתוך השכל את השכל היא חרפינה לי

שלום שירה ותודה על פנייתך, קראתי מספר פעמים את הדברים שכתבת, מהם עולה תמונה מורכבת עם היבטים פסיכולוגיים ורפואיים רבים. למענך ולטובתך אינני נותן כאן עצה פרט לאחת, והיא - פני לפסיכולוג רפואי בהקדם בהחלט יש מקום משמעותי לקבלת עזרה מקצועית וממוקדת בכל אחד מההיבטים המורכבים של התמודדותך הרפואית.פני לסניף הקופה לקבלת רשימת פסיכולוגים ואו למספר מכונים שעוסקים בפסיכולוגיה רפואית. יהודה

מנהל פורום פסיכולוגיה רפואית