חידה בלשית

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

22/06/2013 | 21:11 | מאת: שאול

שלום הרופאים לא מצליחים לחבר את קטעי התשבץ ואשמח לחוות דעת נוספת. לפני חודש התחילו לי כאבים קלים עד בינוניים בגו חלק אחורי מתחת לצלעות. לא חלף במשך שבועיים לכן התחילו הבדיקות. להלן התוצאות: אולטרה סאונד US טחול מוגדל 15 סמ. מרקם בלתי אחיד עקב ממצאים סולידיים היפואקוגניים רבים בגודל שונה.ממצא הגדול באספקט תחתון אחורי בקוטר 5.5 סמ. בשער הטחול מספר קישוריות היפואקוגניות. נוזל חופשי בחלל הבטן. בדיקות מעבדה LDH עלה ב -4 חודשים 450 ל 720 המגולובין ירד ב4 חודשים מ 12.9 ל- 10.5 (פירטין בסדר) בדיקות שליליות BENS JONES. וגם שלילי בדיקות אימונולגיות ספירה מבדלת DIFF של הלויקצטים לא תקינה. נויטרפלים מרובים 69 אחוז ולא תקינים. ACID URIC ב- 4 חודשים מ- 7.3 ל- 9 בדיקות מח עצם תקין בדיקות CT חזה בטן אגן ממצאים פתלוגיים רבים בבטן. בלוטות פתלוגיות כללי טבעוני + אוכל ביצים +דגים רזה מאוד ובטן תפוחה במיוחד על רקע הרזון. (175 סמ 60 קג) אין הזעות לילה מצב כללי טוב בן 66 צפיפות עצם לא טובה אולם הפסקתי לקחת כדורים ממשפחת פוסלן לוקח b12 , אומגה 3 וסידן ויטמין d3 בדיקות מתוכננות מחר :ביופסיה מגוש בלוטות רטרופריטונאלי במכון רנטגן תחת CT שאלות האם ניתן להצביע על גורם פתלוגי אחד שמחבר כל התופעות , המדידות והצילומים? , כי ההתרשמות שלי שהרופאים עדיין מגששים באפלה. בדיקת ביופסיה מגוש בלוטות רטרופריטונאלי ניתן לעשות רק תחת CT ? הבדיקה נמשכת שעה ברוטו ואם ניתן לפחות לבצע בדיקה תחת אולטרה סאונד או MRI אולי עדיף בגלל רמת הקרינה הגבוהה? והאם בדיקה זו היא המוצא היחיד להתקדמות בחקירה הבלשית הזאת? בתודה

23/06/2013 | 08:33 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום שאול אתה מאר מצב רפואי מורכב, לא בטוחה שקור בהכרח לפורום שלנו, אין אנו נותנים יעוצים רפואיים באינטרנט. אבל נשמע שדאתה בברור מקיף ובידיים טובות המשך בסבלנות ברפואה לוקח לעתים זמן אבל האמת בדרך כלל מתגלה בריאות שלמה רויטל

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול