קולנוסקופיה חוזרת או ניתוח

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

26/09/2012 | 21:58 | מאת: natan2203

שלום! אמא שלי בת 75 .אובחן פוליפ סרטני במעי הגס. כירורג שביקרנו יום ליפני רופא גסטרו הציע לעשות ניתוח בהקדם וביקש קולנוסקופיה כדי לסמן מקום. למחרת הרופא לגסטרואנטרולוגיה שעשה לקולנוסקופיה המליץ לנסות ולחזור על קולנוסקופיה מלאה, יותר אגרסיבית ולנסות לכרת את הפוליפ בשלמותו ולסמן המקום כמובן. הרופא גסטרו אמר שיעשה את הקולנוסקופיה בבית חולים (מאיר) איפו שיש ציוד יותר טוב ממשה יש במרפא של כללית בהרצליה ויש סיכוי שלא להגיע לניתוח בשלב זה. הרופא גסטרו אמר שאים יצליח לכרת את הפוליפ בשלמותו אז ניצטרך לחכות לביופסיה 2-3 שבעות ואז להחלט. אים לא תצליך לכרת בשלמותו אז ישר ניתוח. שאלות: 1. בכול מיקרה צריך קולנוסקופיה לסימון, אז נישמה שכדי לעשות קולנוסקופיה מלאה ואים יצליח לכרת את הפוליפ בשלמותו אז ניצטרך לחכות לביופסיה 2-3 שבעות ואז להחלט? או לא צריך לחכות וישר ליקבוע טור לניתוח על סמך ביופסיה רישונה? 2. האים כדי לעשות קולנוסקופיה אצל אותו רופא שעשה בדיקה קודמת, הוא כבר היתחיל ו גם יודע קושי ו איזא צייוד לא היה מספיק? (טור עלו רק ל 17.10) 3. מה עד צריך לקחת בחשבון? פרטים: 1) סיכום בדיקה אנדוסקופית 20.08.2012 נבדקו: מעי הגס הצקום ממצאי הבדיקה: הרירית תקינה. בקולון הרחבי נפצה פוליף שתוח בן כ -1 ס"מ, חלק וסדיר, במנח קשה לכריתה. ניכרתה פיסה ממנו שהוצאה לבדיקה. מסקנות: Colonic Polip Polypectolmy Incomplete 2) בדיקת פתולוגת – ביופסיה חומר לבדיקה פיסה הפוליפ –בקולון רוהבתי פוליפ שתוח בן כ 1סמ חלק סדיר בצנח קשה תאור מיקרוסקופי קטה ריקמה פוליפואידי אפור גשושי מתפורר בגודל 0.7 סמ תאור מיקרוסקופי ואבחנה COLONIC MUCOSA SHOING INTRAMUCOSAL ADENOCARCINOMA WITH FOCI SUSPICIOUS FOR SUBMUCOSAL INVASION 3) בדיקת СT בטן ואגן תקינות. בדיקת רופא: בטן רכה ללא הגדלת איברים ללא גושים. 4) בדיקות לסימני סרטן בדם תקינות תודה אל תשובות נתן

27/09/2012 | 09:11 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום אתייחס בקצרה- מדובר בפוליפ סרטני שניתן לעתים לכרות אותו אנדוסוקפית אך רק על ידי אנודסוקפיפסט מנוסה בדבר ועם מכשור מתקדם בבית חולים כולל ההערכה הפתולוגית. בכל מקרה יהיה צוטרך לסמן את המקום. אין משמעות לפרק זמן של שבועיים שלושה, אך כדאי לבצע קולונוסקופיה בהקדם וכן CT בטן. בהצלחה

27/09/2012 | 10:06 | מאת: נתן

תודה!!! היבנתי גם שצריך לשים לב שבפתולוגיה קיים חשד לחדירה מעבר למוקוזה כירורג חושב שבמצב זה ( אילו היה ודאי שאכן יש חדירה ) אין מקום לכריתה . כדאי לבצע רביזיה לפתולוגיה ולשקול כריתה אנדוסקופיה מול ניתוח 1) איך עושים רביזיה לפתולוגיה? 2) אים יש לך המלצה אל רופא אנודסוקפיפסט אחי טוב אני אשמח. אני מבין שחשוב שאנודסוקפיפסט מנוסה בדבר ועם מכשור מתקדם בבית חולים

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול