כאבים ברום הבטן

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

13/11/2010 | 19:51 | מאת: מורן

(בהקשר לשאלה הזו)- שלום וצהריים טובים לצוות הרופאים היקר! טוב, מקווה שתוכלו להרגיע אותי, ולענות על שאלותיי במפורט. אני בחורה בת 20, בריאה בדר"כ. לפני כחצי שנה עברתי ניתוח לכריתת התוספתן שהיה מודלק וגרם גם לנמק. ההחלמה לא הייתה קלה, אך לבסוף הכל חזר לקדמותו תודה לאל. לפני כ-3 שנים בערך סבלתי המון מכאבים בבטן העליונה. עברתי בדיקות- דם, צואה,שתן, US, רנטגן (עם בליעת סיד כזה, לא טעים במיוחד...), גסטרוסקופיה, תבחין נשיפה.. כל הבדיקות יצאו תקינות ברוך ה'! והגסטרואנטרולוג סיכם את המצב – תסמונת המעי הרגיז IBS. העניין הוא שעכשיו המצב חזר ואף החריף. כבר מעל חודש שאני סובלת מכאבים בבטן העליונה בעיקר. בנוסף בבטן האמצעית (האזור שמעל הטבור), מרגישה תחושת "שריפה" במקומות הללו ובנוסף מתחת לצלעות. סובלת מבחילות חריפות, גזים מרובים (שמתרבים לאחר אכילה) המון גיהוקים. תחושה כללית לא טובה. חוסר תיאבון שהתווסף לאחרונה, (לפעמים דווקא התיאבון פתאום בסדר ואני רעבה והכל..)ולפעמים אחרי אכילה מועטה אני מרגישה שכבר שבעתי. מה שלא היה בעבר- כי התיאבון היה בריא והכל היה בסדר! יש גם תחושה של סלידה מאוכל מידי פעם וקושי לבלוע מהחשש להקיא. (תופעה זו בעיקר בבוקר.) לגבי היציאות- הייתה תקופה של עצירות, עכשיו יש תחושה של "לרוץ לשירותים" המון יציאות רכות (לא שילשולים ממש) לפעמים הצואה קשה, בקיצור המון שינויים אבל לא דם בצואה! עשיתי בדיקות דם שיצאו תקינות עם ברזל מעט נמוך (אבל עניין הברזל היה נמוך גם שלא סבלתי מכאבי הבטן, והוא תוצאה של דימומים קשים במחזור). בדיקות צואה ושתן- תקינות. US- תקין. ואני ממתינה לתשובה של תבחין הנשיפה לגילוי ההליקובקטור פילורי. אני מוצפת חרדות, מוטרדת מאוד, ועל סף דמעות, מרגישה כבר תחושת חנק, קושי לנשום! אני מאוד חוששת ממקרה של סרטן הקיבה, רופא המשפחה אמר להסיר דאגות מלבי וכי הוא לא חושב שמדובר בעניין רציני. למרות זאת אני מוטרדת ברמות קשות !!! אז האם זה יכול להיות חס ושלום סרטן הקיבה?? או שכל זה באמת יכול להיות החיידק?? אני יודעת שצריך להמתין בסבלנות לתשובות אך אני מרגישה שאני יוצאת מדעתי... מצטערת על אורך המכתב מקווה שתבינו את הלחץ והחרדה שבהם אני נמצאת, ותענו לי שהכל בסדר ואפשר להירגע! ממתינה לתשובתכם והמון המון תודה מראש! ד"ר קריב היקרה! ראשית אני רוצה להודות מכל הלב על המענה הזריז! אציין שאת בדיקת הגסטרוסקופיה עברתי ב-2007.. עדיין אין מקום לדאגה? שוב תודה רבה לך! (:

22/11/2010 | 16:09 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום רב לשמחתי אינך סובלת מסרטן המעי או הפרעה דומה ולכן הפורום הנוכחי איננו המקום המתאים. קיימים פורומים בנושא של הפרעות תנועתיות שיתאימו למצבך. בכל מקרה את צריכה להיות בטיפול של גסטרואנטרולוג לבעיות שתארת בהצלחה

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול