בדיקת CA 19-9

דיון מתוך פורום  סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול

09/09/2011 | 22:41 | מאת: צמור

שלום, לאחרונה ביצעתי בדיקת דם ל CA 19-9 במעבדה בצפון מטעם קופ"ח שבה נמצא 44.3 NG/ML. תוצאות הבדיקה החוזרת היו 36 NG/ML. חזרתי על הבדיקה שוב באופן פרטי בבי"ח איכילוב ונמצא 28.40 U/ML. בדיקה זו סומנה כחריגה, כאשר הגרף מראה שהתוצאה נמוכה מהנורמה - כלומר מחוץ לסוגריים. אינני מבינה כיצד התוצאה נמוכה מהנורמה כאשר הנורמה היא 0.0-31 NG/ML? בנוסף,הייתי שמחה לדעת מה היחס בין יחידות המידה שבבדיקה הראשונה לשלישית? האם התוצאה תקינה? בהערות הבדיקה נרשם שהמכשיר לא מודד ערכים נמוכים מ-3. הערה זו מופיעה תמיד באופן כללי או שמדובר בהערה ספציפית וחריגה? אבקש לציין שהבדיקה ניתנה בעקבות המצאות ציסטה בשחלה. בדיקת CA 125 יצאה תקינה. שאלה נוספת היא האם נכון שבבדיקת MRI בטן רואים פחות טוב מבדיקת CT בטן - לעניין גילוי סרטן בכבד, בטחול ובשאר חלל הבטן? תודה מראש, צמור.

10/09/2011 | 22:07 | מאת: ד"ר רויטל קריב

שלום רב בדיקת הסמן CA19-9 הינה בעייתי וכן גם ערכי הנורמה, ההתייחסות לבדיקה צריכה להיות של הרופא המטפל בהתאם לממצאים הקליניים בלבד. כשהתוצאות גבוליות ללא כל ממצא לעתים פשוט עוקבים אולם כאמור ההחלטה צריכה להתקבל על ידי הרופא המטפל. MRI הינו אמצעי טוב גם להדמית הכבד והבטן, לעתים מדמה פחוחת טוב בלוטות אך בהחלט נחשב אמצעי הדמיה מקובל

10/09/2011 | 22:24 | מאת: צמור

ראשית תודה על תגובתך, אך אשמח לקבל עוד פרטים. אשמח אם תוכלי לפרט מה בעייתי בבדיקה? כיצד ערכי נורמה יכולים להיות בעייתים? אינם ערכים קבועים מראש? האם התייחסת לבדיקה השלישית שבוצעה באיכילוב? או שמא לערכים שנקבעו בקופ"ח בצפון? כעת אני אמורה לבצע בדיקת גסטרו וקולונסקופיה. האם די בבדיקות אלו? רופאה בצפון מתעקשת על בדיקת CT, אך בשל הקרינה הרבה אני מעדיפה MRI. מתשובתך הבנתי שMRI זו בדיקה טובה, שיכולה להחליף את בדיקת הCT, האם הבנתי נכון?

10/09/2011 | 22:33 | מאת: ד"ר רויטל קריב

לעתים דוקא לאור המרקר הזה יש צורך בסונר אנדוסופי כיוון שמכוון יותלר ללבלב ודרכי מרה, MRI ו CT שתיהן מדמות טוב לבלב אך סונר אנדוסופי טוב יותר הבדיקה באיכילוב הינה באותו אזור גבולי, אני לא בקיאה בהשואה המודיקת בין הערכים ערכי נורמה יכולים להיות בעייתים בסמני סרטן מאחר וסמנים אלו עולים מסיבות נוספות לא ספציפיות כמו דלקת בלבלב את צריכה גם ללכת לראות גסטרואנטרולוג אם עדיין לא ראית

10/09/2011 | 22:37 | מאת: צמור

10/09/2011 | 22:44 | מאת: צמור

האם עלי לחשוש מסרטן שלא במערכת העיקול? סרטן ברקמות הרכות? בחלל הבטן? או בכל מקום שעלול שלא להתגלות בסונר?

11/09/2011 | 21:24 | מאת: צמור

נמצא בקע ודלקת בושט. האם הדלקת בושט יכולה להיות הסיבה לתוצאה החריגה של הca 19-9?

מנהל פורום סרטן המעי הגס - מניעה, אבחון וטיפול